0
Son zamanlarda bankaların kullanıcıyı mağdur eden uygulamaları yargıda çözüm buluyor. Bu uygulamaların en başında uzun zamandır kullanıcılar tarafından tartışılan kart aidatları geliyor. Bildiğiniz gibi bankalar kredi kartı için kendi belirledikleri zaman dilimlerinde ücret talep ediyorlar. Çoğumuz bu durumu kart yenileme parası olarak biliyoruz. Kullanıcı bu durumdan çok rahatsız ve düşünce şu şekilde, “hem kredi kartını kullanıp bir sürü faiz ödüyorum hem de bu kart için para ödüyorum”. Bu şekilde düşündüğünüz zaman çok haklısınız. Yargıda bu konuda kullanıcıyı haklı buldu ki şimdilerde konuyla ilgili gündem kart aidatlarını geri almak.


Bankalar yargıdan böyle bir karar çıkmasından sonra yine elde ettikleri kazancı bırakma niyetinde değiller. Bankalar müşterilerine öyle bir oyun hazırlamış ki inanamazsınız. Kart aidatını geri almak için yargı sürecini başlatmak isteyen kişilerden talep edilen kredi kartı ekstreleri kişilere dert oldu. Kredi kartı ekstrelerini almak isteyenlerden banka ekstre başı 5 lira talep edince kredi kartı kullanıcıları şok oldu.

Bankalar elde ettikleri kazancı bu şekilde korumaya çalışırken bakalım bu durum yargıya taşınacak mı? Eminiz bankalar durumla ilgili başka bir çıkar yolu daha bulacaktır. Sizde kart aidatınızı geri almaya çalışıyorsanız dikkatli olunuz.

Yorum Gönder

 
tic
Top