0
Sony’nin yıllar önce ürettiği bir alet olan Watchman zamanıyla 300 dolarlık bir fiyata piyasada satılıyordu. Ancak şimdi sorsanız 300 dolara yüzüne bile bakmazlar. Fiyatı bu nedenle 10 dolara kadar düştü. Aslında fiyatının düşmesinin hakkı var. Çünkü günümüzde teknolojinin hızına yetişmek mümkün değil. Dün 1000 TL olan bir cep ertesi gün 900 TL olabiliyor. 

Sony’nin Watchman’i 1982 yılında üretimi yapılan bir cihaz. Bu cihaz vaktiyle 300 dolardı. Çünkü o devre göre çok cazip bir teknolojiydi. Alınabiliecek bir üründü. Bugünün 3 boyutlu TV’lerine eş olan Watchman boyutuyla olmasa o zamanın taşınabilir TV’si olmasıyla çok değerliydi. Bu nedenle de fiyatı 300 dolardı. Ancak teknoloji 1982 yılından bu yana o kadar hızlı ilerledi ki şimdi 300 dolara bir İphone satın alabiliyoruz. İphone teknolojisi nerede, Sony’nin Watcman teknolojisi nerede? 

Watchman piyasada yok olmazsa zaten kısa süre sonra tarihi eser olarak müzeye kaldırılabilir. Çünkü cihaz çok eski ve ilginç. O dönemde onun yapabildiğini yapan bir cihaz yoktu. Devrinin bir numarasıydı.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top