0
Facebook günümüzde sık sık değişiklik yapmakta. Bu değişiklikler Facebook’tan bir açıklama gelmeyince kötü niyetli kişilerce tarafından kullanılmakta. Durum böyle olunca bizlere de bir açıklama yapmak düşüyor. 
Facebook’un paylaşım yaptığınız boşluğunu hatırlarsınız. Fotoğrafta da görüyorsunuz. İşte o fotoğrafta gördüğünüz boşlukta ne düşünüyorsun yazıyor. Bunun yanında neler oluyor, nasıl gidiyor gibi cümleler de yazıyor. Bu cümleler şu şekilde bazı kötü niyetlilerce insanları yanlış yönlendirmede kullanılıyor. Facebook’ta hızla yayılan mesajda şunlar yazılı. "DİKKAT! Sayfanızın en üstündeki ''ne düşünüyorsun'' yazan yeri bir kontrol eder misiniz? Orada alışamadığınız türden cümleler kurulu ise örneğin; Neler oluyor, Nasıl gidiyor gibi Facebook'a saldıranlar sizi de ele geçirmiş demektir! Sizden gelmiş gibi görünen ve şu kişi şunu beğendi yazan cinsel içerikli videolar yayınlanıyor. Facebook büyük bir açık verdi! Size de gelen bu cinsel içerikli videoları sakın açmayınız! Paylaşalım birbirimizi uyaralım." 

İşte bu metin Facebook’ta yayılıyor. Halbuki...bu işin aslı yoktur. Bu uygulama Facebook’un sosyalleşmek için kullandığı bir yöntemdir. O metinler Facebook tarafından sayfanın tasarımına bir hoşluk katsı diye koydu. 

Dolandırıcıların bu sözlerine inanmayın. Sizi şimdiden uyaralım.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top