0
Windows 8 piyasaya çıktı çıkmasına ancak işletim sisteminin bir önceki sürümü başarılı işlere imza atmayı sürdürüyor. Net Applicaitions'ın OS pazar payı raporuna göre, Windows 7 satışları azalmak şöyle dursun aksine artmaya devam ediyor.
Rapora göre Ağustos ayında yüzde 42,76 olan Windows 7'nin pazar payı Ekim ayına gelindiğinde 44,69'a yükseldi. Windows 7'nin aksine Ağustos ayında 42,52'lik pazar payına sahip Windows XP, Ekim ayında yüzde 40,66'ya geriledi. Windows Vista ise yüzde 5,80 oranıyla pazar payı en yüksek üçüncü işletim sistemi konumunda.

Microsoft'un çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 8'in pazar payı grafiğine bakacak olursak rakamlar doğal olarak bir hayli düşük. İşletim sisteminin pazar payı şimdilik yüzde 0,41 olarak kaydedildi. Ancak Windows 8'in Ekim ayının sonunda piyasaya çıktığı düşünülürse, bu durum son derece doğal.
Şirketin CEO'su Steve Ballmer geçtiğimiz BUILD 2012 konferasında Windows 8'in piyasaya çıktıktan sonraki dördüncü gününde 4 milyon satış adedine ulaştığını söylemişti. Dolayısıyla Windows 8'in kısa süre içinde pazar payını artırarak Vista'yı geride bırakması kaçınılmaz görünüyor.

chiponline

Yorum Gönder

 
tic
Top