3
Yeni yeni hizmetlerle müşterilerine değişik avantajlar sunmaya çalışan Turkcell “yolda takip” isimli hizmeti kullanıcılarına sunmuştu. Ancak bu hizmet başta sevilse de sonraları şikayet almaya başladı. 
Turkcell’in yolda takip hizmeti neden kaldırıldı? Bu hizmet aslında çoğu kişi tarafından seviliyordu. Örneğin eşinizin eve gelmediğini düşünün. Siz de nerede olduğunu merak ediyorsunuz. Öğrenmek için Turkcell’in yolda takip sisteminden faydalanabilirsiniz. Bir mesaj atıyorsunuz. Karşıdaki kişi o mesajı evet yazıp cevaplarsa kişinin nerede olduğu merak eden kişiye iletiliyor. Ancak bu durum zamanla kötü haller almaya başladı. Eş kavgaları arttı, kadına şiddet daha fazla uygulanmaya başladı. Ailelerde kavgalar çıkmaya başladı. Bu nedenle Turkcell bu hizmeti kaldırdı. Ayrıca bu hizmet birçok Turkcell kullanıcısı tarafından şikayet aldı. 

İşte Turkcell’in bu hizmeti kaldırmasının nedeni budur. Bir bakıma bu hizmetin kaldırılması iyi olmuş. Yoksa toplumda huzursuzluklar artardı.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

  1. Peki bundan sonra sahada çalışan personelimizi nasıl takip edeceğiz artık? Sabah 9da işe başlaması gereken personel öğlen 12'ye kadar uyuyorsa bunun altından nasıl kalkacağız? En azından saha ekibi olan firmalar için bu hizmetin sunulması gerekir. Özgürlük kısıtlama olayına dahi katılmıyorum. Sonuçta gizli bir şekilde yer tespiti yapılmıyor, adam karısının nerede olduğunu öğrenmek istediğinde arayıp soruyor ve kadın zaten buna cevap veriyor. Eğer bu hizmet özgürlüğü kısıtlıyor diyorsanız adamın karısına, kadınında kocasına veya annenin çocuğuna telefon açıp da neredesin? diye sorma hakkı da yok! Sorduğunda nasıl cevap veriliyorsa yerini bildir dediğindede bildirmen gayet normal.. Eğer gizli kapaklı iş çevriliyorsa buna da özgürlüktür deyip üstünü kapatmaya ne demeli bilmiyorum...

    YanıtlaSil
  2. zeliha yalçın14 Nisan 2013 14:39

    helal olsun murat çok haklısın

    YanıtlaSil
  3. Android işletim sisteminde internete bağlanmak şartıyla bazı uygulamalar mevcut. Onları değerlendirebilirsiniz.

    YanıtlaSil

 
tic
Top