1
Medula Optik sistem optisyenlere özel olarak hazırlanmıştır. Sanal alemde optisyenlerin giriş yapabileceği bu sistem çok faydalı bir biçimde hazırlanmış, faydası sadece optisyenlere değil tüm insanlaradır. 

Artık sağlık alanları da sanal alemden çok iş yapmaya başladı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sağlık sektörü de buraya kaydı. Artık insanlar Medula Optik aracılığıyla optisyenlerle iletişime geçip çeşitli sorunlarını çözebiliyor. Ya da dertlerini, sıkıntılarını açıklayarak kolay yoldan çözüm bulabiliyorlar. Örneğin gözümüzle ilgili bir sorun çıktı diyelim. Medula Optik sisteminden optisyenlere çeşitli reçeteler yazdırabiliriz. Ayrıca bu reçeteler sitede saklanır. Bu siteye giriş yapmak için illa optisyen olmaya gerek yok. Optisyenlerin girişi ayrı, normal insanların girişi ayrı. Biz kendi hesabımızdan giriş yaparak çeşitli göz ve gözlük sorunlarımıza çözüm bulabilir, bunun yanında reçete yazdırabilir, hatta o reçeteleri sanal ortamda Medula Optik hesabımızda saklayabiliriz. Bu reçeteler biz istemediğimiz sürece silinmez. 

Çeşitli şartları da yok değil. Örneğin gözlük cam ve çerçevesinin masrafının müesseseye ödenebilmesi için reçetelerin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Gözlük cam ve çerçevesi kurumca verilen otokopili reçetelere yazılacaktır. Bu zorunludur. Ancak SSK karnesi kullanıyorsanız ve o karnenin reçetesi bittiyse sözleşmeli sağlık kurum ve kuruluşlarının reçeteleri de kabul edilir. 


Reçetelerde, sağlık kuruluşunun/ kurumunun adı, hasta adı soyadı, T.C kimlik numarası, Kurum sicil/ tahsis numarası, reçete tanzim tarihi ve protokol numarası, yurt dışı sigortalıları ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için sağlık yardım hakkını veren ülkenin adı, hekimin adı soyadı, diploma numarası veya Sağlık Bakanlığınca verilen doktor diploma tescil numarası bilgileri, ıslak imzası yer almalıdır. İmza dışındaki bilgiler el yazısı ile yazılabilir. 

Hastanın başvurusu yapıldığında reçetesi Medula Optik sistemine kaydedilecektir. 

Reçetenin arkasına gözlük ve malzemeleri ile ilgili çeşitli bilgiler yazılacaktır. Yazılması zorunludur. Kararlaştırma bu yöndedir. 

İşte bu gibi basit şartlar aranmaktadır. Bu basit şartları ve kuralları göz önüne alarak Medula Optik sisteminden faydalanabilirsiniz. Bu sistem gerçekten çok faydalı bir iş için yapılmıştır.

Yorum Gönder

  1. tarih kısmı macte açılmıyor ne yapmak gerek teşekkürler

    YanıtlaSil

 
tic
Top