0
Japonlar yeni bir uygulama ile karşımızdalar. Bu defa gerçekten çok güzel bir uygulama. O kadar faydalı ki her türlü insana yarayan bir uygulama. Yaş sınırı yok. Genelde uygulamalar gençlerin daha çok ilgisini çeker. Ancak bu uygulama her türlü insanın dikkatini çekecek seviyede. 
Japonya’da dünyanın ünlü ce telefonu firmalarından olan NTT Docomo bu uygulamayı yapan şirket. Bu uygulama bir çeviri uygulaması. NTT Docomo bu uygulamayı Android işletim sistemi ola telefonlara getirdi. Uyuglama tam olarak ne yapıyor? Hemen açıklayacağım. Uygulama anında çeviri görevini Android cebinizde üstleniyor. Örneğin bir Japon ve bir Koreli cep telefonunda konuşuyor. Karşıdaki Koreli’nin sözleri bittiğinde Japon için bir çeviri başlıyor. Sadece Japonca’ya çeviri yapmıyor. İngilizce, Korece, Mandarin ce Japonca’ya çeviri yapıyor. Ancak uygulama üzerinde çalışmalar devam ediyor. Zamanla bu uygulanın dil kapasitesi arttırılacak ve daha çok dili destekleyecek. Bu sayede daha kullanışlı bir uygulama olacak. 

Daha birçok firma bu uygulamanın üzerinde uzun zamandan beri çalışıyor. Onlar başarmadan Japon firma NT Docomo başardı. Çeviriler en mükemmel hale getirilse bile insanların dil seviyesine erişemezler. Bu nedenle zaman zaman yanlışlıklar da olabilir. 
Unutmadan yukarıda eklemem gereken bir bilgiyi ekleyeyim. Bu uygulama bize sesli çeviriler yapacak. Yazılı çeviri değil. Bu konuya bir açıklık getirdiğimizi sanıyorum. Gerçekten çok başarılı bir uygulama olmuşa benziyor, ama zamanla insanların fikirleriyle ne olduğu daha çok açığa çıkar. internette yazılanlarla karar vermek yanlış olur.

http://www.10line.net sitesinde yyaınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top