2
Seo, Search Engine Optimization açılımıyla bilinir. Türkçe karşılığı “arama motoru optimizasyonu”dur. Seonun ne iş için kullanıldığını anlatmadan tanımını tam olarak anlamayacaksınız. Şimdi size seonun ne için kullanıldığını anlatacağım. 
Seo web site sahipleri tarafından kullanılır. Başka birinin işine yaramaz. Seonun işlevi sitenin hitini yükseltmektir. Siteyi çeşitli çalışmalarla Google’da üst sıralara çıkartmaya çalışır. İşe yararda. Peki, bunu ne aracılığı ile yapar? Programlar aracılığı ile yapar. Piyasada bir sürü seo programı vardır. Bunlar ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayrılır. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi ücretli versiyon ile daha çok iş görülecektir. Seo çalışmaları anahtar kelimeler, düzgün site içeriği, yazım yanlışı yapılmaması gibi şeylerle yapılır. Örneğin anahtar kelimeleri ele alalım. Yazının içinde en çok aranan anahtar kelimeler bulunmalı ki Google’da arattırma yapıldığında sizin yazınız bulunması için önemlidir. En çok arattırılan anahtar kelimeleri yazının içinde birkaç defa kullanmanız gerekmektedir. 
Bunun yanında site içeriğinin düzgün yapılması da seo açısından önemlidir. Düzgün içerikli olmayan siteler daha az tıklanır ve istediğiniz hiti yakalayamazsınız. Bu nedenle içeriğe dikkat etmelisiniz. Sitenin görünüşüne de aynı şekilde dikkat etmeniz gerekmektedir. Görünüşe bakıp siteyi ziyaret edenler vardır. Bu site ne biçim böyle, hiç güzel olmamış. Emek verilmemiş. O zaman ben bu siteye girmem diyebilirler. Bunun yanında seo programları çalışırken sitenin görünüşü iyiyse size daha çok fayda sağlarlar. 

İşte seonun tanımı ve ne işe yaradığı konusunda kısaca bir anlatımı size sunduk.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

  1. Güzel bir yazı olmuş. Bizi bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Önemli değil

    YanıtlaSil

 
tic
Top