0
Güney Koreli bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucunda öyle bir icat ortaya çıktı ki, dünyanın her yerinden insanların faydalanabileceği bir icat. Hem de insanların ihtiyaçlarına öyle karşılık veriyor ki iki insandan biri bu icadı mutlaka kullanır. 
Bu icat hızlı şarj yöntemi. Öyle bir batarya keşfedildi ki o batarya çok kısa sürede doluyor. Hatta bir dakikadan kısa bir sürede, yani saniyeler içinde doluyor. Hızlı şarj olan bu bataryanın yapısı şöyşe. Normal bataryalarda nano parçacıklar vardır. O nano parçacıklar tek tek şarj olur ve hepsi bitince şarj dolmuş olur. Bu yeni icatta da nano parçacılar var. Ama bu defa tek tek değil, hepsi birden aynı anda şarj oluyor. Böylece şarj süresi kat kat kısalmış oluyor. Bu nedenle bu icat üzerinde şu an çalışmalar var. 
Dünyanın her yerinde uzun süreli şarj işleminden bıkan insanlar bu teknolojinin başarılı olmasını dört gözle bekliyorlardır. Bu teknoloji daha çok elektrikli bisikletler için uygulanmak istiyor. Çünkü onların şarjları daha çabuk bitiyor ve uzun sürede dolmuyor. Bu nedenle bu teknoloji elektrikli bisikletlerde kullanılmak isteniyor.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top