0
Yeşil enerji üzerinde çalışan Air Fuel Synthesis isimli İngiliz şirket havadan petrol yapmayı başardı. Şirket bunu nasıl becerdi? Havadan ayrıştırılan karbondioksit ile su buharının çıkardığı hidrojeni birleştirdi ve 2 ayda 5 litre petrol üretti. Şu an çalışma aşamasında olduğu için 2 ayda az miktar üretildi. Ancak zamanla günde 1 ton üretim yapılması planlanıyor. Bu gerçekten zor bir olay. Hatta imkansız. Sürenin uzun, miktarın az olması normaldir. 
İngiliz Air Fuel Synthesis şirketi Ağustos ayından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. 2 yıl içerisinde büyük bir rafineri ile günde 1 ton petrol üretecek olan şirket havacılık şirketleri için de bu kaynaklardan yakıt üretecek. Bu şirket öyle bir teknoloji üretti ki dünya petrol satıcılarının hiç hoşuna gitmeyecek. Bu şirketin ürettiği madde ilerleyen zamanlarda şirketin ürettiği madde araçların motor bölümüne konulacak ve araçlar kendi petrolünü kendi üretecek. Bu sistem karbondioksiti kullandığı için havanın temiz bir şekilde kalmasına da yardımcı olacak. 

Air Fuel Synthesis şirketinin CEO’su yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karbondioksit ve hidrojeni birleştirerek petrole çeviriyoruz. 2014 yılı sonuna doğru çevreci elektrik enerjisini de kullanarak ticari üretime başlayacağız. Geliştirdiğimiz bu sistemle yenilenebilir enerjiyi çok daha kullanılabilir ve taşınabilir sıvı yakıt haline çevirdik. 15 yıl içinde de büyük bir petrol rafinerisi gibi çalışacağız. Ancak İngiltere’nin bu sistemi kurmak ve yaygınlaştırmak için doğru yer olup olmadığından emin değiliz. Gerekli altyapının kurulması ve ihtiyaçlarının karşılanması için şartların uygun olması gerekiyor.”

İngiltere Mekanik Mühendisleri Enstitüsü Başkanı Tim Fox da bu buluş karşısında hayretlerini dile getirerek şunları söyledi: ”Bu keşfi bizzat yerinde gördüm ve inceledim. Bilinen prensipler ölçüsünde havadaki karbondioksit gazı ayrıştırılıyor. Ancak şirket ayrıştırılan bu bileşenleri petrol olarak kullanılacak şekilde yeniden bir araya getiriyor. Bu sayede petrol elde edilebiliyor. Ancak bu petrolün elde edilebilmesi için kurulan küçük düzenek, elektrik enerjisine ihtiyaç duyuyor. Doğal petrolün tamamen çevreci sıfatını hak etmesi için, üretimde kullanılan elektriğin de çevreci olması gerekiyor.” 

Bu dünya için gerçekten büyük bir icat.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top