0
Facebook bu konuları artık hiç dikkate almamaya başladı. Facebook’ta bir güvenlik açığı daha bulundu. Bu konudan hiç kimsenin haberi yok, ancak bu haberimizden sonra çoğu kişi tedbirini almış olacak. 

Facebook’a telefon numaramızı giriyoruz. Profilimize bakan arkadaşlarımız bize oradan ulaşabilsinler diye. Hatta bir düğme vardır, arkadaşı ara diye. Eğer numaramız profilimizde kayıtlı ise arkadaşımız bizi oraya tıklayarak otomatik olarak arayabilir. Ancak numaramızı oraya kaydediyoruz; ama güvenli mi değil mi hiç düşünmüyoruz. Suriya Prakash adında biri Facebook’taki numaramızın güvenli olmadığını kanıtladı. Bunu çeşitli kişilerin isimlerine ve numaralarına ulaşarak yaptı. Hiç tanımadığı birinin numarasını buldu ve ismi şu dedi. Baktılar, kontrol ettiler ki isim ve numara doğru. İşte o andan itibaren Facebook’ta bir güvenlik açığı daha olduğunu anladılar. 
Bu konuda yapmamız gerekenlere gelince, mümkünse profilinizde numaranızı ve tehlike arz eden diğer kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Çünkü insanlar bu bilgilere artık kolaylıkla erişiyor. Facebook gibi çivisi çıkmış bir sosyal ağda artık kişisel bilgiler barındırılamaz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top