0
Günümüzde çok popüler olan akıllı cihazlar birçok telefon kullanıcısı tarafından tercih edilmekte. Kullanıcılar klasik telefonları tercih etmek yerine akıllı cihazlara daha çok ilgi gösteriyorlar. Akıllı cihazların her şeyinden memnunlar, ama bir özelliği kullanıcıları bıktırıyor. 
Akıllı cihazlardaki sorun şarj problemi. Kısa sürede şarjları tükeniyor. Hatta hemen tükeniyor diyebiliriz. Çünkü bir gün bile dayanmıyor. Bu kadar kısa bir süre hemen diye tabir edilir. Peki, akıllı cihazlarda şarj süresini uzatacak herhangi bir yol yok mu? Doğrudan bir yol olmasa da sizin için deneye deneye bulduğumuz yollar var. Bu yollar sizin herhangi bir masraf yapmadan uygulayabileceğiniz yollardır. Basit bir şekilde akıllı cebinize uygulayabilirsiniz. İşte o yollar: 
  1. Kullandığınız ekranlar AMOLED ise fazla şarj harcayacaktır. Çünkü onlar daha parlak ve net bir ekran sunuyor bize. Dolayısıyla da fazla enerji harcıyor. Bunun çaresi ne mi? Çare olarak düşündüğüm şey kapalı tonda duvar kağıtları. Siyah renk tercihim. Daha az enerji harcıyor. Eğer beyaz renkte veya başka bir açık renkte duvar kağıdı koyarsanız fazla enerji harcayacaktır. 
  2. Cep telefonunuzun ekran parlaklığını en az seviyeye getirin. Işığın gücü azalacaktır. Ama şarj sürenize katkıda bulunacaktır. Küçümsemeyin. Çünkü ekranlar en az 3 inç olduğu için şarj süresini etkiliyor. Kocaman ekranın etkilemesi normal. 
  3. Telefonunuzun işlemcisini güzel bir şekilde kullanın. Ancak telefonunuz Root edildiyse işlemcinizi verimli kullanabilirsiniz. Root edilmediyse bu hak size verilmiyor. 
  4. Telefonunuzun şarjını tam doldurun. Şarja takıp yarım saat şarj edip dolmadan çıkarmayın. Aksi takdirde akıllı cebiniz sizi yarı yolda bırakacaktır. 
  5. Kablosuz bağlantıları kullanmıyorsanız kapatın. Wİ-Fİ, Bluetooth, GPS, 3G gibi kablosuz bağlantılar ekstra şarj demek. Açık unutmayın. Bu konulara dikkat edin. Şarj süreniz uzayacak. 
  6. Akıllı cebinizin RAM alanını daraltmayın. RAM hızınızı etkileyeceği gibi zorlarsanız şarjınızı da olumsuz etkiler. Örneğin bir sürü program arka tarafta açık şekilde sizi bekliyor. Dediğim gibi bu sizin hem hızınızı etkiler hem de şarjınızı etkiler. 
İşte bu 6 maddeden çıkarttıklarınız ile sizi idare edecek kadar şarj süresini uzatabilirsiniz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top