1
Türkiye sosyal paylaşım sitelerini çok sık ziyaret eden bir ülke. 30 milyon Facebook kullanıcısı ve 10 milyon da Twitter kullanıcısı var. Neredeyse nüfusumuzun yarısı sık sık sosyal paylaşım sitelerinde. Bu rakam hiçbir zaman kesin olamaz. Bunu biliyoruz. Ancak ülkemizin bu tip sitelere ilgili olduğu bir gerçek. 

Ülkemizin bu tip sitelere ilgili olması nedeniyle Türk girişimciler de bir sosyal paylaşım sitesi yapmayı hedef edindi. Bu yıl sonuna doğru açılacak olan sosyal ağ Oblogi Levent Cem Aydan isimli kişinin öncülüğünde kuruluyor. University of Southern California’dan mezun olan Cem Aydan 25 yaşında. 

Oblogi faaliyet göstermeye başladığı andan itibaren 11 dilde kullanıma sunulacak. Oblogi’nin her türlü çalışmaları Türkler tarafından yürütülecek. 

Sosyal ağın adını neden Oblogi koydukarı sorusuna Cem Aydan şu cevabı verdi: “Kelime anlamı yok. Ancak sonsuzluğu ve özgürlüğü çağrıştıran bir kelime ararken ortaya bu sözcük çıktı.” dedi. 
Cem Aydan, Oblogi’de, bağımlılık yapan oyunlardan biri olan MMORPG’lerin de olacağını açıkladı. Oblogi, 19-20 Eylül tarihlerinde görücüye çıkacak.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top