0
Flash bellekler günlük kullandığımız cihazlar haline geldiler. Biz onları genelde veri taşıma ve ara sıra depolama yapmak için kullanırız. Yani bizim bildiğimiz işlevi bu. Başka ne için kullanılır? Duyacağınız çok ilginç şeyler var. 

USB bellek ile bilgisayarınızı kilitlemek ve o kilidi açmak mümkün. Filmlerde görmüşsünüzdür. USB belleği çektiğiniz anda bilgisayarın ekranı kararır. Taktığınızda ise ekranlar açılır. Bir USB bellek ile bunu yapmanız mümkün. Ücretsiz Predator uygulaması bu iş için ideal. Bu işlevinin yanında birde şu işlevi var. 

USB bellek ile kablosuz ağlara hemen bağlanın. USB belleğiniz kablosuz ağın adını ve şifresini kaydeder. Daha sonra o USB ile istediğiniz bilgisayardan kayıtlı ağa şifre sorma derdi olmadan bağlanabilirsiniz. Bunu şöyle yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda sağ alt köşeden kablosuz ağ simgesine tıklayın. USB belleğe kaydedeceğiniz şifre ve kullanıcı adına sağ tıklayın. Bunu yapınca özelliklere tıklayın. Daha sonra bağlantılar sekmesine tıklayın. Orda aynen şu yazar. "Bu ağ profilini bir USB flash diske kopyala". Bu butona tıklayın. Bu kadar. Daha sonraki özellik ise şu. 

ReadyBoost. Bu özellik bilgisayarınıza ek RAM yapar. Bir USB belleği bu şekilde RAM olarak kullanabilirsiniz. Windows gezgininden USB belleğe sağ tıklayın. Ardından özelliler deyin. Sonra ReadyBoost deyin. 
Bir flash bellekle yapabilecekleriniz bunlar. Daha yapabileceklerimiz var. Ama diğerlerinin pek işinize yaşayacağını sanmıyorum.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top