0
En gelişmiş teknoloji mağazalarından olan App Store’da bir Türk oyunu daha yer alacak. Apple’ın ünlü teknoloji mağazası App Store’a oyun vermek kolay bir iş değil. Yazdığınız oyunun beğenilmesi Apple’ın şanına yakışır olması gerek. Bu nedenle bu işle uğraşanlar oldukça zorlanıyorlar. 

Türk oyun geliştiricisi Özgür Öztürk IPg-hone için bir oyun geliştirdi. Bu oyun App Store’da indirilmeye sunulacak. Bu oyun tamamen Türk fikri ve Türk yapımı. Ancak Türkçe dil seçeneği yok gibi görünüyor. En önemli şeyi unutmuşlar. Oyunu yapanın tek hatası bu olmuş. Dilimizi Türk yapımı bir oyuna yüklememek. Şu an için böyle gözüküyor. Var da olabilir ki umarım vardır. 

Oyunun adı “Birdzy”. Bu oyun ağaçtaki kuşların
dokunularak vurulmasını konu alıyor. Özgür Öztürk kişisel olarak bu oyunları geliştiriyor. Ortada bir oyun şirketi yok. Evinde oyun yazmaya eşiyle başlayan Özgür Öztürk, yazarken çok eğlendiklerini belirtti. Evde bir oyun yazmanın maliyetinin 5 ila 10 bin TL arasında olduğunu da sözlerinin ardına ekledi. Gerekli olan ekipmanlardan da konuşmasında bahsetti. İyi bir bilgisayar. Özellikleri yüksek olmalı. Bunun yanında deneme araçları(IPhone cep telefonu) gibi malzemelerin olması gerektiğinden söz etti. 10 bin lira paraya reklam ve tanıtım faaliyetlerinin dahil olmadığını açıkladı. 

Özgür Öztürk, Türklerin oyun yazmadaki en büyük sıkıntısının parasal kaynaklar olduğuna dikkat çekti. Böyle bir dert olmasa Türkler’in harikalar yaratabileceğini duyurdu. 

Eğer bir şeye inanırsanız ve o işin yolunda bulunursanız bu Özgür Öztürk kardeşimiz gibi harikalar yaratabilirsiniz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top