0
Twitter API güncellemesiyle yazılımcıların hareketleri kısıtlanıyor. Twitter, 1.1 versiyon numaralı API’sini açıkladı. Yeni API ile gelen uygulamalar ve kurallar üçüncül taraftar uygulama ekosistemine büyük etkilerde bulunacak. Yeni API ile Twitter, Twitter.com taklit eden üçüncül taraf Twitter uygulamalarını daha çok sıkıştırdı. Yeni kurallarla birlikte bulanık bir görünüm taşıyan ‘Görüntüleme Kılavuzu”, “Görüntüleme Gereksinimleri’ olarak güncelleştirildi. Kılavuz, tavsiye niteliği taşıyan maddelerden oluşuyor ama işin içine gereksinimler girince bu maddeler kurallara dönüşüyor. Twitter, üçüncül taraf kullanıcıların maksimum kullanıcı sayısı kısıtlanıyor. Kural kitabında belirtilen 100 bin kullanıcı sınırından daha fazlasına ihtiyaç yazılımcıların Twitter ile doğrudan temasa geçmesi gerekiyor. Bu arada Twitter 1.0 versiyonu kullanan kullanıcılar için 1.1 versiyonuna çekmeleri için 6 aylık bir süre tanıdı. 

Özellikle geleneksel Twitter istemcilerini geliştiren yazılımcılar için kuralları değiştiren Twitter, yazılımcıların başka alanlara kaydırmasından yana. Yayınlanan blog yazısında, Twitter verilerni kullanan uygulamalar 4 bölüme ayrıldı. Twitter, yazılımcılara sağ üst taraftaki bölgenin dışına çıkıp diğer uygulamaları geliştirmeleri konusunda tavsiyede bulundu. 
Twitter için gelen yeni kurallar tabii ki yazılımcıların canını sıkmıştır. Özellikle de belirli bir kullanıcı sınırlaması birçoğunun hoşuna gitmedi. Ama yazılımcıların olaya karamsar bakmamaları gerekiyor. Belki de açılan diğer 3 alanda da başarılı uygulamaların arttığını göreceğiz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top