0
Olimpiyatlar tüm ihtişamıyla sürerken Kamerunlu sporcular olimpiyat köyünden kaçtı. 7 adet sporcunun kayıp olduğu Kamerun Olimpiyat Heyeti'nin başındaki David Ojong tarafından doğrulandı. Sporcuların olimpiyat köyünden hafta sonu ayrıldıkları ve bir daha geri dönmedikleri söyleniyor. Bir çok kişi bunun sebebi olarak ise bu sporcuların İngiltere'de kalmak istedikleri olarak gösteriyor.

Kamerun Olimpiyat Heyeti'nin başındaki David Ojong 50 metre serbest stil yüzücüsü Paul Ekane Edingue (21), kadın futbol takımının kalecisi Drusille Ngako Tchimi (25) ve boksörlerden hafif sıklet Thomas Essomba (24), Christian Donfack Adjoufack (28), Yhyacinthe Mewoli Abdon (26), Serge Ambomo (26), ağır sıklette ise Blaise Yepmou Mendouo(27) olmak üzere 7 sporcunun, hafta sonunda ayrıldıkları Stratford'daki olimpiyat köyüne hala geri dönmediğini söyledi.

İngiltere tarafından ise konuyla ilgili açıklama yapılamayacağı belirtildi. Sığınma talebi kendilerine gelmedikçe konuyla ilgili herhangi bir şey söyleyemeyeceklerine vurgu yapan İçişleri Bakanlığı'nın ardından Scotland Yard'da ise kendilerine kayıp sporcular ile ilgili bir bilgiye sahip olmadıkları açıklandı.

Kamerunlu bir radyo spor spikeri bazı sporcuların İngiltere'ye gelmeden önce orda kalmaktan bahsettiklerini söyledi. Spikere göre sporcuların motivasyondan uzak oldukları ve hükümetlerinin kendilerini yeterince desteklemediği için böyle bir işe kalkıştıkları olası bir durum. Radyo spor spikeri kayıp sporcular bunu dikkat çekmek için yaptı diyor. Kendilerine olimpiyatlara hazırlanmaları için sunulan imkanların yetersiz olması sporcuları böyle bir eyleme itmiş. Spor spikerinin söylediklerine göre eğer İngiltere kabul ederse sporcular vatandaşlıklarını değiştirebilir. Kayıp sporcuların Kasım ayına kadar vizeleride bulunuyor.

http://www.10line.net sitesi için yazıldı...

Yorum Gönder

 
tic
Top