0
Bilimin geliştiği günümüzde her şeyin olması mümkün. Bu nedenle bu haberi duyduğunuzda da şaşırmayın. Günlük hayatımızda kullandığımız flash bellekleri depolama amaçlı kullanıyoruz. Boyutuna göre dosya taşıyabilen flash bellekler çeşit çeşit. Artık insan da bir flash bellek olacak. 

Bilim adamları zoru başardı. 53 bin 426 kelimelik bir kitabı DNA’ya yazmayı başarabildiler. Bu deneyin başarılı olması ile birlikte insanlar kolay yoldan DNA2larına depolama yapabilecekler. İnsanların DNA’ları flash belleğin kat kat fazlasını depolayabiliyor. Ayrıca binlerce kelimelik kitabın yanında, araştırmacılar 11 fotoğrafı ve bir tane javascripti programını depolamayı başarabildi. 

Harvard Tıp Fakültesi’nden Profesör George Church ve ekibi 2.25 megabitlik içeriğin bugüne dek yapılmış en büyük kodlamadan 600 kat daha büyük olduğunu belirtti. 
Artık insanlar bir şeyleri ezberlemek zorunda kalmayacaklar. Bilmek, yavaş yavaş daha kolay hale geliyor. Bilgiyi beyne sokmanın yeni yolu da bu. Bu işin ilginçliğini yaşamadan yorum yapmak zor. Zaman bu deneyi lehinde mi yoksa aleyhinde mi konuşacak, bu meçhul.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top