0
Türk sporu için faydalı olabilecek bir teknoloji olan gol teknolojisi nihayet kurul kararına göre kabul edildi. IFAB (Uluslar Arası Futbol Kurulu) tarafından onaylanan gol teknolojisi gerçekten çok dikkatli ve derin bir teknoloji. Kısaca gözünden bir şey kaçması imkansız. 

Gol teknolojisini kabul eden kurul 2 ayrı teknolojiye onay verdi. “Hawk-Eye” ve “GoalRef” adlı teknolojiler kabul edilenler. Hawk-Eye, yani şahin gözü teknolojisi tenis ve kriket maçlarında karraın verilebilmesi için kullanılacak. Saniyede 500 fotoğraf çekebilen bu teknolojide 6-8 kamera adedi kullanılacak. 

Bu teknoloji denenmiş. Top kale çizgisini 3.6 mm geçse şahin gözü teknolojisiyle hemen tespit ediliyor. Hawk-Eye teknolojisi ilk olarak İngiltere Premier liginde kullanılacak. 2012-2013 sezonunda bu teknoloji ile karşılaşmanız mümkün. 
Gol olduğunda, kale direklerinin yanındaki elektro manyetik antenler sayesinde, gol olup olmadığı hakemin kol saatine anında iletiliyor. 

Bu teknoloji hakemleri büyük yük altından kurtaracak. Çünkü kaleci topu tuttuğunda hakem orda olmuoyr. Acaba çizginin içinde mi yoksa dışında mı tutuyor? Belki kaleci topu hakem gelene kadar çizginin dışına taşıyacak. İşte artık bu mümkün olmayacak. Gol teknolojisi bütün haksızlıkları ortadan kaldıracak.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top