0

Hissetmenin ölümle cezalandırıldığı bir dünya düşünün. Sebebi ise insanların duygularıyla çok kötü işler yapıyor olmaları. İnsanlar 3. dünya savaşından sonra daha fazla savaş kaldıramayacak hale geldi. Buna bir son vermek isteyenler çareyi hissleri silmekte buldu. Geliştirilen ilaç düzenli olarak alındığında hiç bir şey hissetmeyen insanların esasen hiç bir problemide kalmıyordu. Tabi onlara insan denebilirse.

Toplumda hala hissedenlerde var elbette. Direnişciler ilacı almayı reddedip sürekli isyan halindeler. Düzen ise asla onları affetmeyecek. Hissedenler olarak adlandırdıkları bu direnişcileri sorgusuz sualsiz katleden sistemin başında bir rahip bulunuyor. Duyguları silen ilacı almamanın suç sayıldığı bu toplumda en etkin koruycular ise Prestonlar. Bu özel eğitimli pederler sistemin en etkili silahları ve en duygusuzları. Peki bu Prestonların en yeteneklisi bir gün hissetmenin nasıl bir şey olduğunu düşünmeye başlarda ilacı almayı bırakırsa ne olur? İşte film burda başlıyor.

Yazan ve yöneten Kurt Wimmer. Sizi 2002 yapımı harika bir aksiyon filmi bekliyor. Filmin önemli oyuncuları ise Christian Bale, Sean Bean, Angus Macfadyen, Taye Diggs şeklinde sıralanabilir. IMDB verilerine göre izleyicilerden 7.6 puan alan bu film benden 9 alıyor. Aslına bakarsanız kolay puan veren biri değilimdir. Aksiyon filmleri tercih olarak benim için ilk sırada yer almaz. Filmin diğer bir türü olan Sci-fi kısmı için izledim ve gerçekten konu olarak ve aksiyon açısından beğendim. Filmi izlerken acaba duygularınız olmasa, hiç aşık olamasanız, hiç mutluluk ya da korku hissetmeseniz nasıl hissedersiniz onu düşünün. Gerisini filme bırakın aksiyon sizi içine alsın.

Yorum Gönder

 
tic
Top