0
Şu ana kadar geliştirilmiş en iyi medya oynatıcılardan biri olan BS Player hakkında kısa bir tanıtım yapacağız. Ve BS Player kullananların medya uzantıları ile karşılaştıkları küçük bir soruna çözüm bulacağız. BS Player; AB Team LTD'nin sahip olduğu ve Windows Vista Microsoft Corporation'ın kayıtlı ticari markasıdır. BS Player sunduğu kodekler ve az sonra sayacağımız kilit özellikler bakımından dünyanın en iyi medya oynatıcılarından biridir. BS Player'ı satın alabileceğiniz ya da ücretsiz versiyonunu indirebileceğiniz sitesinin hizmet dillerinden biri de Türkçe'dir. BS Player sitesini ziyaret edin.

BS Player Özellikleri 

Elbette diğer bütün tarayıcılar gibi olmazsa olmaz özellikleri vardır fakat biz size fark yaratabilecek özelliklerinden kısaca bahsedelim. Genel özellikleri atlıyoruz.



  • İyi derecede Türkçe arayüz. 
  • Pro ve Ücretsiz versiyon. 
  • Video, DVD, Ses oynatabilmenin yanında TV ve Radyo özellikleri.
  • Otomatik altyazı bulma ve yükleme. 
  • Gelişmiş ekelayzer. 
  • Gelişmiş listeleme özelliği. 


Özelliklerinden bazıları bunlar. Elbette bir tarayıcıda zaten olması gereken bir çok özelliği saymadık. Bunlardan biri kodek desteği. BS Player ile oynatamayacağınız bir format yok. Şimdi üstünde durulması gereken en önemli özelliklerinden biri olan otomatik altyazı bulma ve yüklemeden kısaca bahsedelim. Yabancı bir film izliyorsunuz. Türkçe altyazı için ekstra hiç Bir şey yapmıyorsunuz. Yapmanız gereken sadece Video dosyasını oynatmak. Bs Player 3 farklı sitede altyazıyı aramaya başlayacaktır. Bu siteler; opensubtitles.org, getsubtitle.com ve bsplayer-subtitles.com... İsterseniz bu işlemi BS Player ara yüzünden kendinizde yapabilirsiniz.

Altyazıyı sadece Türkçe değil istediğiniz dilde bulabilirsiniz. İndirmek istediğiniz altyazıyı seçip indir butonuna bastığınızda otomatik olarak latyazı iner ve videoya uygulanır. Siz videoyu izlerken altyazı yukarda belirttiğimiz siteler tekrar gönderilir. Bir altyazı buldunuz ya da siz kendiniz altyazı dosyası oluşturdunuz. Onu el ile videoya eklediğinizde siz filminizi izlerken BS Player altyazıyı otomatik olarak yukarda verdiğimiz lider altyazı sitelerine upload eder.

Tanıtımı yaptık ve belkide sizin BS player kullanmanızda etkili olduk. Şimdi küçük bir uzantı probleminden bahsedeceğiz. Bu konuda internette bazı şikayetler var, onlarada çözüm olmayı ümit ediyoruz. BS Player'da az sonra bahsedeceğimiz ayarları yapmadığınızda program açtığınız herhangi bir medya dosyasının bundan sonra BS Player ile açılmasına neden oluyor. Şöyle ki, siz MP3lerinizi Windows Media Player ile oynatıyorsunuz. BS Player ile bir film seyrettiğiniz zaman program açılış önceliği olarak MP3leri de etkiliyor. BS Player'ı ne zaman kullanırsanız bütün medya dosyalarınız, hangi uzantı olursa olsun BS Player ile açılıyor. MP3leriniz artık BS Player ile açılıyor. Bu bazılarımız için can sıkıcı olabilir. İşte çözüm;


BS Player Menu – Seçenekler – Tercihler yolunu takip ediyoruz. Kısa yolu CTRL+P'dir. Açılan sayfada Genel sekmesi altındaki Dosya Türleri sekmesine geliyoruz. Karşımıza ekran alıntısındaki gibi bir arayüz çıkacak. Bizi ilgilendiren kısmı İlişkilendirilmiş Uzantılar. O kısımda sizinde göreceğiniz üzere bir sürü dosya uzantısı mevcut. Orda BS Player ile açılmasını istemediğiniz dosyadan tik işaretini kaldırdığınızda o artık BS Player ile açılmayacaktır. Bundan sonra BS Player çalıştığında örneğin WMP ile dinlemek istediğiniz MP3leriniz BS Player ile değil sizin belirlediğiniz oynatıcı ile çalışacak. Umarız faydalı ve tanıtıcı bir yazı oldu. Http://www.10line.net sitesine aittir.

Yorum Gönder

 
tic
Top