0
Android tabanlı mobil cihaz kullananların çok seveceği bir icad geliyor. Android robotlar. İnsanlar bu icada bayılacak. Android cihazı olanlar sadece bu robotları kontrol edebilecek. 

BERO adı verilen bu robotlar ilk bakışta tatlı teknolojik aletler olarak gözüküyor; ama aslında çok çılgın oldukları söyleniyor. 

BERO kod adlı robotlar sizin kontrolünüzde olacak. Bu cihazları nasıl kontrol edeceksiniz. Sizin kontrol etmeniz için bir kumandaları yok elbette. Ancak Android cihazınız varsa çok kolay kontrol edebileceksiniz. Zaten Android cihazınız yoksa kontrol sağlamak da mümkün değil. 

BERO ses komutuyla da aktif duruma gelebilecek. Farklı bir deyişle ses komutuyla robotu açabileceksiniz. BERO sadece hareket etmiyor. Sahip olduğu yazılım sayersinde güzel hareketler yapabilecek. Bizim komutlarımızla sevdiğimiz şarkıları çalabilecek, bunun yanında çalarken dans da edebilecek. 

BERO kendini engelleyebilecek 8-12 cm büyüklüğündeki nesneleri tespit edebiliyor. BERO'nuın gözleri 2 adet LED ışıktan oluşacak. Ayrıca BERO şarj ile çalışacak. USB yöntemi ile şarj etmeniz mümkün. MicroSD kart girişi mevcut olan BERO'nun çalacağı şarklıarı bu karta atıyoruz. 

Robot Kasım 2013'te piyasaya sunulacak. İlk olarak Android işletim sistemleri için piyasaya sunulacak olan BERO daha sonradan İOS'a da uyumlu hale gelmesi bekleniyor. 

Şarkı çalma işini ilk çıktığında Wav dosyası ile yapmamız gerekiyor. Attığımız şarkılar WAV modunda olmalı. Ancak daha sonradan bu MP3'e de çevrilecek. Ayrıca cihaza daha sonradan eklenecek özellikler arasında Twitter özelliği de var. 
10 CM boyunda olan BERO'nun fiyatı oldukça ucuzmuş. 35 dolar. Bu en ucuz fiyatı. Daha iyi ve hareketli bir robot istiyorsanız fiyat artacak ve 129 dolara kadar ulaşacak. BERO, Hong Kong'ta üretiliyor. Nasıl üretildiğini görmeniz de mümkün. Tabii bu size biraz pahalıya patlayabilir.Tam olarak 7.850 dolar kadar parayı gözden çıkartırsanız nasıl üretildiğini görebilirsiniz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top