0
Adsense hakkındaki bilgilendirme yazılarımıza devam ediyoruz. Daha önce Adsense ile ilgili Adsense nedir, Adsense hesabı almak, Adsense reklam oluşturmak ve Adsense'te ban yemek konusunda paylaşımlar yaptık. Bu sefer sitemizde yayınlamak istemediğimiz bazı Adsense reklamlarını nasıl engelleriz bu konuya değineceğiz. Bildiğiniz gibi Adsense'i ilk aldığınızda özel olarak hangi reklamları yayınlayacağınızı belirleyemiyorsunuz. Bir arkadaş bulma sitesinin reklamıda yayınlanabilir bir oyunun reklamıda yayınlanabilir. Sitenizin formatına uygun bulmadığınız reklamları engellemeniz ve o hesapta bir daha görünmemesini sağlamanız önemlidir.

Reklam engellemek için 3 farklı yolumuz var. Aslında reklam engelleme 3 farklı şekilde yapılabilir. Bunlar genelden özele doğru gider. En genel olanı reklam ağları, daha sonra hassas kategoriler ve reklam veren URLleri. Bu 3 şekilde reklamlarımızı engelleyeceğiz.

İlk önce yapmamız gerekenlere bir bakalım. Adsense hesabımıza giriş yapıp üst sekmeden reklamlara izin ver ve reklamları engelle sekmesine geçiş yapıyoruz. Burda karşımıza reklamları engelleme seçenekleri çıkıyor.

Reklam Ağları 

Alfabetik olarak sıralanmış farklı kategorilerin bir araya gelmesinden oluşan reklamların bulundukları ağlardır. Burda dikkat etmeniz gereken hangisinin daha çok gelir getirdiğidir. Resimde de gördüğünüz üzere reklam ağlarının size sağladığı gelirler farklıdır. Az tıklamayla çok kazandıran reklam ağlarının yanında çok tıklamayla az kazandıran reklam ağlarıda vardır. Bu durumda dikkatli olarak hangi reklam ağından çok kazanabileceğinizi belirlemeli ve ona göre engellemeye karar vermelisiniz. Engellemek için ağın solundaki butona bir kere tıklamanız yeterlidir.

Hassas Kategoriler 

Önemli bir reklam engelleme seçeneğidir. Bu bölüme girdiğinizde karşınıza hali hazırda belirlenmiş hassas kategoriler çıkar. Bunlardan bazıları; cşnsel sağlık, kilo verme, kolay para kazanma, flört, siyaset ve oyun gibi. Ülkemiz için Google zaten Kumar ve Bahis kategorisini otomatik olarak engellemiş bile. Ayrıca siz bu sekmede belirlenmiş kategorilerin size ne kadar kazandırdığını da görebiliyorsunuz. Size reklam gösterim yüzdesi ve reklam kazanç yüzdesini veriyor. Bu sayede hangisini engelleyip hangisini engellemeyeceğinize basit bir şekilde karar veriyorsunuz. Çok gelir getiren bir kategoriyi engellemek istemezsiniz sanırız.

Reklam Veren URLleri 

Son olarak nokta atışı yapabileceğimiz bir reklam engelleme yöntemi. Reklamın verildiği URL'yi engelliyoruz ve o reklam bir daha sitemizde görünmüyor. Şunu unutmayın başkası tarafından yapılan benzer bir reklam sitenizde görünebilir. Örneğin Ankaralı Sevdalılar isminde bir arkadaşlık sitesinin reklamını yayınlamak istemiyorsunuz. O zaman reklama tıklayıp açılan sitenin URLsini alıyor ve Reklam Veren URLleri kısmındaki boşluğa yazıp URL'leri engelle diyoruz. Bir daha o reklamı sitemizde görmüyoruz. Engelleme için Adsense birkaç saat süre vermelisiniz elbette. Ankaralı Sevdalılar sitesini engellediniz ama bu İzmirli Sevdalılar sitesinin reklamının görünmeyeceği anlamına gelmez. Yine aynı formatta bir reklam sitenizde yayınlanabilir. Bu durumda aynı şekilde onuda engellemeniz gerekir ya da yukarda bahsettiğimiz hassas kategoriler kısmına girerek Flört kategorisini engelleyebilirsiniz ki arkadaşlık siteleri reklamlarının hepsini engellemiş olursunuz.

Reklam engelleme seçeneklerimiz bu kadar. Daha iyi bir kazanç için bunu yapmanızda fayda var. Sitenizin formatıyla uygun olmasına ve çok tıklanmasına rağmen size çok az kazandıran reklam ağlarını ve kategorileri engellemek mantıklıdır. Onun yerine az tıklama ile daha çok kazandıran reklamların görüntülenmesi gelirlerinizi olumlu yönde etikeleyecektir.

Yorum Gönder

 
tic
Top