3
Uzun zamandır üzerinde çalışılan yeni bir işletim sisteminden bahsetmiştim. Buradan Mozilla işletim sistemi ile ilgili açıkladığım diğer bilgilere de ulaşabilirsiniz. 

Mozilla’nın resmi olarak duyurusunu yaptığı haberi şimdi sizinle paylaşacağım. Duyuru şu: Mozilla Firefox’un mobil işletim sisteminin adı belli oldu. Adı “Firefox OS” olacak. 

Mozilla bu işletim sistemini yaparken arkasına Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Telecom Italia, Telefónica ve Telenor, Sprint (ABD) gibi kablosuz hizmet sağlayıcılarının desteğini de aldığını ekledi. 
Firefox OS işletim sistemli cihazlar 2013 yılının başlarında TCL Communication Technology ve ZTE tarafından üretilecek. Firefox OS işletim sistemli cihazlar “Qualcomm'un Snapdragon işlemci”sine sahip olacak. 

Firefox OS’un en önemli özelliği HTML 5’i temel alıyor olması. Mesajlaşma, arama, uygulamalar ve daha bir çok özelliğin HTML 5’e dayanıyor olması. 

Daha önce de açıkladığımız gibi, Firefox OS işletim sistemli cihazlar ilk olarak Brezilya’da üretilmeye başlanacak.

Yorum Gönder

  1. Mobil cihazlara büyük rekabet getirecek bir işletim sistemi olacak. Umarım cihazlar ucuzlar :P

    YanıtlaSil
  2. Umarız ucuzlar

    YanıtlaSil
  3. Mozilla vakfı cidden var olması gereken bir kuruluş. Piyasaya dengeyi sağlıyor diyebiliriz. Bununla birlikte kaliteli işler de yapıyorlar

    YanıtlaSil

 
tic
Top