0

Nasıl olur demeyin. FBI olaya ey koyuyor ve internetin fişini çekiyor. Sebebi ise dünya çapında yayılan çok tehlikeli bir DNSChanger isminde zararlı yazılım. Dünya genelinde 570 binden fazla bilgisayara yayıldığı düşünülen bu malware sizin bilgisyarınıza da bulaşmış olabilir. Zararlı eğer sizde de varsa sizi kötü niyetli kişilerin hertürlü bilginizi çalmak için tasarladığı sitelere yönlendiriyor.

FBI durumu kontrol etmek için 9 Temmuz 2012'de interneti tamamen kapatmayı planlıyor. Bu plan sadece kendi sorumluluk alanı olan Amerika'da uygulanmayacak. Plan bütün dünyayı kapsıyor. FBI DNS sunucularını tehlike geçene ve gerçekçi bir önlem alınana kadar kapalı tutmayı planlıyor. DNS sunucuları kapatılırsa hiç bir siteye girmek mümkün olmayacak.

DNS Nedir?
DNS aslında sitelerin gerçek kimlikleri olan Iplerw alan adı şeklinde ulaşmamızı sağlayan bir sistemdir. İnternet ortamında büyük bir karışıklığı önler. İşleri daha da basitleştirir. Şimdi size Wiki yorumunu gösterelim ki daha teknik bir anlatım olsun.

DNS (İngilizce: Domain Name System, Türkçe: Alan Adı Sistemi), internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan bir sistemdir.
İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı için www.site_ismi.com gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür. DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlı tutmaktadır. (Wiki)

Nasıl Korunacağız?
Durumun tehlikesine paralel olarak bir çok önlem alınmaya çalışılmış zaten. Sisteminizin bu zararlının etkilerine maruz kalıp kalmadığınızı öğrenmek ve duruma müdahale etmek için bir kaç çözüm sunulmuş. Bu çözümlere Dcwg FIX Adresinden ulaşabilirsiniz. Umarız FBI ülkemizi etkileyecek DNS sunucularına müdahale etmez. Şurası kesin ki bir çoğumuzu Google'ın DNS ayarlarını kullanıyoruz. Google'da Amerika merkezli bir şirket olduğundan FBI'ın bu şekilde bir uygulamasından ilk etkilenecek DNS sunucularına sahip diyebiliriz. Hazırlıklı olun.

Yorum Gönder

 
tic
Top