0
Güney Kore’nin yıldızı olan Hyundai sonunda tablet işine de girdi. İnşaat müteahhitliği, gemi yapımı, sigortacılık, elektronik ve lojistik gibi alanlarda hizmet veren Hyundai teknoloji sektörüne de el attı. Hyundai, üreteceği tabletlerde Android işletim sistemi kullanmayı planlıyor. 

Çeşitli sitelerde çıkan haberler göre Hyundai, 3 farklı modelde Android 4.0 ICS tablet üretecek. 

Üretilecek olan tabletlerin ilki 7 inçlik ekrana sahip oalcak. Bu tabletin adı HT-7B olacak. 1 GB belleğe sahip olacak. Ayrıca Wİ-Fİ, GPS, 2 megapiksel arka kamera, 0.3 megapiksel de ön kamera bulunacak. 8 GB dahili hafızası ile gelecek ve 1 GHz Samsung işlemciye sahip olacak. Fiyatının da 210 dolar olarak belirlenmiş. 

2. modele gelince 9.7 inçlik geniş bir ekranla geliyor. Adı HT-9B. 1.2 GHz Cortex A8 işlemci, Mali-400 grafik işlemcisi, 1 GB bellek, 16 GB dahili hafıza, GPS, Wİ-Fİ, Bluetooth, USB 2.0 desteği, HDMI, 2 megapiksel arka, 0.3 megapiksel de ön kamera mevcut olacak. Fiyatı diğerinden biraz yüksek. 260 dolar olarak belirlenmiş durumda. 
3. modeli de anlatayım. Adı HT-10B. Hemen lakap bile almış. Amiral Gemisi olarak anılan bu model 10.1 inçlik ekrana sahip. 1.2 GHz Cortex A8 işlemciye ve Mali-400 grafik işlemcisine sahip olacak. 1 GB belleğe, 16 GB dahili hafızaya, 2 megapiksel arka, 0.3 megapiksel ön kameraya olacak. Fiyatı ise 311 dolardan başlayacak. 

Hyundai marka tabletlerin ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmiyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top