0
Google+’nın kullanıcı sayısından yola çıkarak kendisine bir lakap takılmıştı. “Hayalet Kasaba”. Goolge+’da bu lakaba inat kendini güçlendirmeye başladı.

Facebook bildiğimiz gibi milyonlarca kullanıcıya sahip. Ancak artık popülerliği azalmaya başlayan Facebook dünyada yapılan araştırmaya göre puan kaybediyor. Facebook 8 puan kaybetti ve 61 puana düştü. Google + ise 78 puana yükselerek Wikipedia ile başa baş gidiyor. Ancak listeye bakarsak Google + Wikipedia ile aynı puana sahip olmasına rağmen ondan üstte yer alıyor.
Peki Facebook neden puan kaybedip listede aşağı seviyelere düştü? Ya da Google +’ya puan kazandıran ne? Facebook her gün ziyaret ettiğimiz bir site. Artık olmazsa olmaz durumuna gelmiş. Bir şeyin ne kadar üstüne titrerseniz, o şey sizin iyi niyetinizi, üzerine titremenizi suiistimal eder. Bu suiistimalleri şöyle çevireyim. Kurtulamadığımız reklamlar bundan bir tanesi. Örneğin Facebook’un en çok sevilen uygulamalarından biri. Okey. Okeyde bir masaya oturduğumuzda karşınıza hemen bir ekran geliyor. Diyor ki: “Paylaş”. Kendi reklamları için işin tadını kaçırıyorlar. Bu da insanların hiç hoşuna gitmiyor. Diğer bir kusurları sürekli değişiklik. Facebook’un ara yüzünde yapılan değişiklikler. Ya da Facebook kullanıcılarına sormadan Facebook posta hesabımızın değişmesi. Bunları çoğaltabiliriz.

Google + da sadeliği nedeniyle sevilmeye başlandı. Reklamlar yok, değişiklik yok. Sadelik var. Kullanıcılarına saygı var. İşte bu nedenle Wikipedia’nın seviyesine ulaşabildi. Google +’nın şu an tek sorunu kullanıcı sayısı. Kullanıcıları biraz arttırabilirse Facebook’u ezecek.

Yorum Gönder

 
tic
Top