2
Facebook hakkında ortaya atılan en ilginç iddialardan biriydi Facebook marka telefon üreteceği. Uzun zamandır konuşuluyordu. Mobil ziyaret ve mobil uygulama kullanımı istatistikleri bir hayli iyi olan Facebook'un mobile bu yönden de destek olacağı herkese olası gelmişti; ama açıklama en tepeden geldi ve Mark Zuckerberg Facebook'un böyle bir girişiminin olmayacağının altını çizdi.

Dedikodular aslında Facebook'un mobil rakamları ile birlikte çıkmıştı. Facebook ziyaretçilerinin yarısından fazlasının mobil internet ile Facebook'a gelmesi o alana daha çok yatırım yapılması gerektiğini düşündürmeye başladı diyebiliriz. Facebook telefon kullanıcılarını takip etmek ve ne istediklerini daha kolay bulmak bunun yanında direk telefonun Facebookla ilişkili olması gibi konularda Facebook'un işini çok kolaylaştırabilirdi. Akıllı telefon pazarı bu kadar çalkalanırken başka bir telefonun pazara girmesi akıl karıda olmayabilirdi.

Mark Zuckerberg telefon üretmenin şu an için mantıklı görünmediğini söylerken, HTC ya da Apple ile çalışıp bir telefon çıkaracağı dedikodularına da cevap vermiş oldu. Yapılan haberlere göre Facebook telefon çıkartmak yerine uygulamalarını geliştirip güçlendirecek. Bu sayede daha uzun süre mobil internette varlığını sürdürmeye çalışacak.

Yorum Gönder

  1. Bazı büyük gazatelerin sitelerinde önümüzdeki sene Facebook marka telefon çıkacak denmiş ama Zuckerberg'in görüşü o yönde değil. Çok büyük değişiklikler olmazsa Facebook marka telefon asla çıkmayacak... HTC ile anlaştılar haberi palavra

    YanıtlaSil
  2. evet haklısınız. zaten internette 3 haber dolaşırsa mutlaka biri yalan oluyor.

    YanıtlaSil

 
tic
Top