0
Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesine yazdığımız durum mesajları nerelere ulaşıyor? Bunu biliyor muyuz? Kim biliyor başkası tarafından toplanıp yayınlanmadığını? Çok insanın başına aptalca durum mesajlarından bela açıldı. Sadece Türkiye’de değil. Dünyanın bir çok yerinde aptalca durum mesajları hep başa bela oldu. 

Genç bir İngiliz "We Know What You're Doing" ("Ne yaptığını biliyoruz") adında bir internet sitesi açtı. Bu sitede insanların aptalca durum mesajlarını topluyor. “İnsanlar aptalca durum mesajlarını okuyup ne yapsın” demeyin. Sitenin 27.000 takipçisi var. Callum Heywood adındaki genç, çeşitli anahtar kelimeler yardımıyla en çok ilgi görebilecek aptalca durum mesajlarını sitesinde topluyor. 
Callum Heywood, yayınladığı durum mesajlarını 4 başlık altında topluyor: "Kim kovulmak istiyor?", "Kim akşamdan kalma?", "Kim uyuşturucu kullanıyor?", "Kimin yeni bir telefon numarası var?". oldukça tehlikeli görünen şu başlıklara bakın. Kiminin başına bir sapık alet olabilir, kimini işten kovdurabilir, kiminin başı uyuşturucu yüzünden belaya girebilir ya da içki içtiğinizi cümle alem siteden görebilir. 

Bir insanın hayatına z ya da çok etki edecek olan bu duruma dikkat edin. Durumlarınızı herkese açık olarak güncellemeyin. Yoksa siz de 4 başlıktan birinde kendinizi bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
tic
Top