2
İnternette çoğu zaman lazım olan resim upload sitelerinin en iyi 3 tanesini çeşitli kategorilerde kısa bilgiler vererek değerlendirmeye ve sizi bilgilendirmeye çalışacağız. Umarız faydalı bir yazı olur. Resim upload sitelerinden ne bekleriz sorusuna verdiğimiz basit cevaplarla öne çıkan bir kaç siteyi değerlendirelim.
  1. Hızlı olmalı ve hızlı upload yapmalı,
  2. Resimlerimizi silmemeli,
  3. Her türlü formatta upload yapabilmeli,
  4. Çoklu upload yapabilmeli,
  5. Sürekli erişilebilir durumda olmalı,
  6. Resmin linklerini kolay kopyalanabilir şekilde vermeli
  7. Hesap oluşturulabilmeli
  8. Hesap içinde albüm yaratılabilmeli...

Yukardaki özelliklere sahip 3 resim upload sitesini değerlendireceğiz. Alternatiflerde vereceğiz. Avantajları ve dezavantajları sıralayacağız. İlk olarak;

IMGur.com
Hesap ve hesap içinde albüm oluşturabileceğiniz harika bir resim upload sitesi diyebiliriz. En pratik özelliklerinden biri Resim internet sayfasının üzerine sürüklediğinizde resimlerinizi çoklu olarak upload edebiliyorsunuz. Buton yardımıyla resminizi eklediğinizde de çoklu upload yapabiliyorsunuz. Basit ve kullanışlı bir dizaynı var en sıkıntılı noktalarından biri resmin URL'sini kopyalarken biraz sıkıntı yaratıyor. En azından diğer alternatifleri kadar pratik değil. Diğer bir kötü yanı her siteye girdiğinizde hesabınıza kişisel bilgisayarınızdan bile giriş yapmanız gerekiyor. IMGUR sitesine gidin.

Minus.com
Son zamanların en kaliteli resim upload sitelerinden biri. Sadece resim upload sitesi demek yanlış olur ayrıca sosyal bir ağ olduğunuda söylemek mümkün. Görsellerinizi takip etmek isteyen insanlar sizi takip etmeye başlayabiliyor. Sizde başkalarının resimlerini merak ediyorsanız takibe başlayabilirsiniz. Hesap ve albüm oluşturmak mümkün. Yine site üstüne sürüklenen resimler direk upload ediliyor. Pinterest tarzında bir yapısı var ve ondan artısı resmin diğer resim upload siteleri gibi URL biçimlerini size sunması. 10GB kota olması diğer bir kötü özellik ama 10 GB size hayli hayli yetecektir. Toplam takipçilerinizi ve resimlerinizin ne kadar görüntülendiğini de size söylüyor. Gelişmiş bir resim upload sitesi denebilir. Minus sitesine gidin.

Photobucket.com
Bir diğer gelişmiş resim upload sitesi. Yine hesap oluşturulabiliyor ve hesap içinde farklı kategorideki resimleriniz için albüm oluşturabiliyorsunuz. Gelişmiş albüm paylaşma sistemi var. resim URL kopyalaması çok basit. Her türlü URL yapısını size sunuyor. Albüm adreslerinizi istediğiniz bir isimle değiştirmenize izin veriyor. En kötü yanı yavaş olması. Diğer verdiğimiz resim upload sitelerine göre biraz yavaş. Hem upload yaparken hem de sitenin açılma süresi normal bir internette sıkıntılı diyebiliriz. Bununla birlikte upload süreci biraz uzun sürüyor. Çoklu upload yapılabilmesine rağmen upload gerçekleştikten sonra sizden işaretleyip kaydetmenizi istiyor. Bu biraz zaman kaybettiriyor denebilir. Photobucket sitesine gidin.

Diğer alternatiflerden bazıları...
En çok kullanılanlardan biri Imageshack çok kullanılsada asla tavsiye etmediğimiz bir site diyebiliriz. Diğerlerine göre çok yavaş bir sistemi var. Ayrıca kullanması da çok karmaşık. Sadece bir resim upload edeceğim diyenler için ideal olabilir ama ona bile çok zaman harcayacağınızdan emin olabilirsiniz. Resmi görüntülemek isteyenlerde sıkıntı çekeceklerdir. Yakın zaman önce siteden hesap alıp hesabına giriş yapmış olmayanlar bu siteye upload edilmiş resimleri göremiyorlardı. Sanırım bu sistemi terk ettiler ki çok gereksiz bir uygulamaydı.

Tinypic resim upload sitesi belki en kaliteli resim upload sitelerinden biri fakat üyelik alınamadığı için pek tercih edildiğini sanmıyoruz. Tek resim upload etmek için yine ideal ama üyelik olmadığı için o resmi bir daha bulmanız neredeyse imkansız. Üyelik almak istediğinizde sizi Photobucket sitesine yönlendiriyor. Çoklu resim upload edilememesi değerlendiriğimiz 3 site arasında yer alamamasına neden oluyor. Ayrıca her upload ettiğiniz resim için sizden doğrulama kodu girmenizi istiyor ki bu da çok zaman kaybı demek. Diğer güvenilmez siteleri saymaya gerek duymuyoruz. Ama bir kaç şey söyleyelim;

Hizliresim.com sitesi kötü dizaynı ile göze batıyor ama ülkemizde de nedense çok kullanılıyor. Resimleri belli süre sonra silmesi ise en büyük dezavantajı ve en kötü uygulaması siyebiliriz. Bu açıdan kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Diğer Türk sitelerinin de kendi içinde hem alan hem uploadları silme hem de dizayn sıkıntıları var ki kullanılacak halde değiller. Diğer alternatiflere bakmadan ilk verdiğimiz 3 siteden birini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.  

Yorum Gönder

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ben uzun zamandır Hizliresimupload.com sitesini kullanıyorum.
    Hem hızlı hem linkler çok sade bir şekilde veriliyor.
    Bence sizde bir bakın... Hızlı Resim Upload

    YanıtlaSil

 
tic
Top