0
Adsense hesabı aldıktan sonra yapmamız gereken sitemiz için bir reklam birimi oluşturmak. Burda bir kaç ayrıntı var fakat genel olarak baktığınızda çok basit bir konu. Adsense'te reklam oluşturmak için hesabınızın üst kısmından Reklamlarım kısmına gelmelisiniz. Burdan siteniz için uygun yeni reklamlar oluşturabilirsiniz. Reklamlarım kısmına geldiğinizde ilk yapmanız gereken Yeni Reklam Birimi butonuna tıklamak.

Reklam oluşturma sayfasında yapmamız gereken ilk şey resimde de gördüğünüz alanları doldurmak. İlk girmemiz gereken reklam ismimiz. Herhangi bir isim seçebiliriz. Bu isim daha sonra reklamlarımızı birbirinden ayırt etmek için kullanacağımız bir isimdir. Bunun için önemlidir. Daha sonrasında reklam boyutunu seçeceğiz. Buradaki seçimimiz tamamen sitemize göre yapılmalıdır. Sitemizin neresinde reklam yayınlayacağız? Reklam yayınlayacağımız yerin boyutları neler? Bu sorulara göre reklam boyutu ayarlanmalıdır. Reklam türü ise sitemizde nasıl reklamlar görmek istediğimizle alakalıdır. Sadece yazıdan oluşan reklamlar ve sadece görselden oluşan reklamlar vardır. Zaman zaman ikisinide görmek istediğimizde ise o seçeneği seçeriz. Eğer metin reklamlarını seçersek yazı renklerini ayarlamamız gerekir. Bunları sitemize uygun yaparsak daha çok verim alacağımız kesindir.

Son olarak aktarılması gereken en önemli noktalardan biri Kanallar kısmıdır. Bu nerden ne kadar gelir elde ettiğimizi anlayabileceğimiz bir yerdir. Bir reklam oluşturduğumuzda birde ona özel bir kanal oluştururuz. O reklamı oluşturduğumuz kanala ekleriz. O kanala başka reklamlarda ekleyebiliriz. Elde ettiğimiz gelirleri değerlendirirken kanallar yardımıyla nereden gelir elde ettiğimizi öğrenebiliriz. Hangi reklamın daha çok tıklandığını hangisinin tıklanmadığını bu sayede belirleyeceğiz.

Kaydet ve Kodu Al...

Yapmamız gereken son işlem ise kaydet ve kodu al butonuna tıklamaktır. Tıkladığınızda reklamı kaydeder ve size reklam kodlarını gösterir. O kodları olduğu gibi sitenizin ilgili yerine yapıştırdığınızda reklam orada görünecektir. Reklamın görünmesi biraz zaman alabilir. En geç 10 dakika içinde reklam görünmüş olur.
Son bir hatırlatma yapıp yazıya son verelim. Adsense sözleşmesini ihlal ettiğinizde Google sitenizde reklam yayınlamayı yasaklayabilir. Bu durumda sitenize reklam kodu koysanız bile reklam görünmeyecektir. Zaten böyle bir durum olması durumunda Google sizi Adsense hesabınızdan uyaracaktır. Reklam sözleşmesini ihlal etmeniz durumunda Adsense'ten banlanabileceğinizide unutmayın.

Yorum Gönder

 
tic
Top