0
Adsense hesabı için başvurmak çok kolaydır. Zaten Google konuyla ilgili sizi yönlendirmektedir. Adsense hesabı için baş vurmadan önce Google'ın reklam mantığını ondan nasıl para kazanabileceğinizi anlamanızı tavsiye ederiz ki kullanım şartlarını ihlal ettiğinizde sorgu sual yapılmadan hesabınız kapatılır. İçinde para olup olmadığına bakılmaz. Bu durumda olmamak için bu yazımızı okuyup o şekilde Adsense için başvurun. İlk bilmeniz gereken Adsense başvurunuzun olumsuz da sonuçlanabileceğini unutmamaktır. Şimdi yapmanız gerekenler sıralamaya çalışalım;
  1. Google hesabı alın. Bunu google.com.tr adresine gidip kayıt ol butonuna tıklayarak yapabilirsiniz.
  2. Size hangi site için Adsense istediğinizi soracaklar. Bu yüzden bir internet siteniz olması gerekiyor.
  3. Adsense sayfasına gidin
  4. Karşınıza çıkacak olan formu eksiksiz ve doğru bilgi vererek doldurun.
  5. Formda Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin
  6. İşaretleyip kabul etmesini istediğiniz şartları iyice okuyun
  7. Formu gönderin


Bu şekilde başvuru yaptığınız Adsense hesabınızın değerlendirme süreci ortalama bir hafta sürecektir. Bunu unutmayın ve sabırlı olun. İlk haftadan sonra hesabınız açılmadıysa tekrar başvuru yapabilirsiniz. Konuyla ilgili mail adresinize değerlendirme sonucu gönderilir. Google'ın konuyla ilgili herhangi bir hesap verme zorunluluğu olmadığını bilmenizi isteriz. Dediğimiz gibi kabul edilmediyseniz size bir şans daha verilir.
Adsense neden kabul edilmedim?

Bunun çokta belirgin bir mantığı yoktur. Ama belli başlı kurallara uymamız ve Google'ın belirlediği niteliklere sahip olmamız gerekir. Bunlardan en önemlisi hangi internet sitesi için Adsense başvurusu yapıyoruz. Bu demek oluyor ki başvuru yapmak için bir internet siteniz olması şart. İnternet siteniz için gerekli nitelik içerisinde 20 den fazla yazı bulunması gerektiğidir. Bu yazıların özgün olması başvuru sürecinde çokm işinize yarar. Daha önce Google tarafından spam ve benzeri zararlı davranışlarda bulunduğunuz için etiketlenmemiş olmanız gerekir. Bu tür kişiler Google tarafından hoş karşılanmazlar.

Bu özellikleri yerine getirdiğiniz zaman yapmanız gereken sadece beklemektir. Son zamanlarda Google'ın IP adresinizle başvurunuzu değerlendirdiğini unutmayın. Yani ikinci bir Adsense almak cidden çok zordur. Bunun için farklı yöntemler uygulamalı ikinci bir Adsense'i aldıktan sonra da çok dikkatli olmak gerekir ki her an ban yiyebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
tic
Top