0

Süper Destek Paketi Yalanları
Bu haber bir çok kişinin bilinçlenmesi açısından çok önemli mutlaka dikkatlice okuyunuz. Herkesin okuması ve kimsenin gözünün korkmaması için kısa tutmaya çalışacağım. Haber son zamanlarda sürekli satılmaya çalışılan süper destek paketleriyle ilgili. Diyelim ki bir elektronik mağazasından herhangi bir cihaz aldığınız. Size ödeme esnasında Süper Destek Paketi isteyip istemediğiniz sorulur. Ek bir ödeme ile destek paketi almış olursunuz.

Süper Destek Paketi İçerikleri
Süper destek paketiyle müşterinin hakkının daha iyi korunmaya çalışıldığı iddia ediliyor. Süper destek paketi aldığınız cihaza daha uzun garanti süresi sağlayabiliyor, bunun yanında hırsızlık olması durumunda size yeni bir telefon vermeyi vaad ediyor. Ayrıca garanti kapsamıda genişletiliyor. İnsanlar zaten bunları duyduğunda süper destek paketi satın alıyorlar. Süper destek paketi fiyatları 50 ile 150 lira arasında değişiyor.

Sözleşmeye uyulmuyor!
Para verip satın aldığınız süper detsek paketinde yapılan bir kaç küçük kelime oyunuyla sözleşmeye uyulmadığını bilmenizi istiyoruz. Yaşanan bir olayı anlatarak Süper Detek Paketi yalanlarını ortaya çıkartmak şart. Emekli polis olan bir vatandaş Konya'da bir elektronik mağazasından cep telefonu alıyor. Ödemeyi yaparken kendisine teklif edilen Süper Destek Paketini de satın alıyor. İlerleyen zamanlarda başka bir yerde bir alış veriş mağazasında telefonunu çantasından çaldıran bu vatandaş polise başvurup gerekli belgeleri imzalatıyor. BTK'ya başvurup telefonu kapattırıyor ayrıca operatörüne başvurup sim kartınıda kapattırıyor. Bütün bu hırsızlık yaşandığını kanıtlayan polis belgeleriyle süper destek paketinden yararlanmak için sigorta yapılan yere giden vatandaşın sözleşmede yer alan yeni telefon talebi reddediliyor.

Sözleşmede yer alan aşırma ve yer değiştirme kelimelerinden faydalanan uyanıklar insanların yeni telefon taleplerini geri çeviriyor. Onlara göre aşırma ve yer değiştirme hırsızlıktan sayılmıyor. Aslına bakarsanız kanunlarımızda da bu kelimelere yer yok. Fakat doğru şekilde hırsızlığın tanımını yapmamaları sorunun asıl kaynağı. "Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir." şeklinde kanunlarımızda yer alan madde var ama sözleşmede bu madde kelime oyunlarıyla ihlal ediliyor. Bilinçlenin bu tür oyunlara gelmeyin, bu tür gayri ahlaki eylemlerde bulunan satıcılara karşı dikkatli olun. Eğer size hala süper destek paketi teklif eden olursa bu örneği verin.

Yorum Gönder

 
tic
Top