0
Oyun dünyası bugün öyle gelişmiş bir durumdaki çok kaliteli oyunlar çok zevk verici bir şekilde oynanabilmekte. Oyun dünyasının gelişimini sağlayan dört buluşu bu yazıda anlatacağım. Bu buluşlar oynadığımız zevkli oyunları daha zevkli ve çekici hale getiriyor. İşte o dört buluş: 

Ev Konsolu: Video oyunlarının vazgeçilmezi olan ev konsolları çok geniş bir kullanım alanına sahip. Bugün hayatımızın bir parçası olan PlayStation 3 ve Xbox 360 ev konsolu sayesinde vazgeçilmez oldular. 

Çevrimiçi Oyunlar: Çevrimiçi oyun oynamak demek o oyunu istediğimiz kadar oynayabilmemiz demek. Kısa süreli oyunlar değil yani. O oyunu istediğimiz kadar oynayabiliyoruz. Kısaca sonsuza kadar oynayabiliyoruz. 

Analog Çubuklar: Oyunlar günümüzde 3 boyutlu hale geldiler. Sanki oyunun içindeymişiz gibi. Her şey o kadar gerçekçi hale geldi ki oyunu oynayan oyundaki karakterin yerine geçti gibi. Bu kadar gelişimin ardından D-pad yetersiz hale geldi. Bu yetersizliğin ardından analog çubuklar icat edildi. Analog çubukların icadı aradaki eksikliği giderdi. 

Taşınabilir Oyunlar: Ne zaman oyunlar taşınabilir hale geldi o zaman dışarıda canımızın sıkılması son buldu. Eskiden otobüste, trende, ya da tramvayda giderken can sıkıntısından patlayacak dereceye gelebiliyorduk. Çünkü yapacak eğlenceli hiçbir şey yoktu. Ama artık oyun dünyası gelişti, taşınabilir oyunlar icat edildi, can sıkıntısı da bununla beraber son buldu.

Yorum Gönder

 
tic
Top