0

Nokia ekonomik sebeplerden 10 bin kişiyi işten çıkardı. Son zamanlarda Windows Phone'lu Lumialar ile kaybettiği pazar payını geri kazanmaya çalışan Nokia tam anlamıyla başarılı olamadı ve çok büyük ekonomik sıkıntılar çekiyor. Bu duruma önlem almak için yakın zaman önce 10 bin kişinin işine son veren Nokia dış müdahalelerden de zarar görüyor. Standard & Poor's ve Fitch Nisan ayında Nokia'nın kredi notunu en düşük seviyeye çekmişti. Şimdi darbe Moody's tarafından geldi.

Windows Phone'lu telefonlardan beklediği satışı elde edemeyen Nokia'nın nakit sıkıntısı çektiği konuşuluyor. ABI şirketinin yaptığı son araştırmalara göre ise Nokia'nın durumunun düzelmesi için Lumiaların satışlarının %5000 artması gerekiyor. Nokia herşeye rağmen umutlu olduğunu ifade etsede durumun vahim olduğunu son kredi notu gelişmeleri gösteriyor.

Çıkan bazı haberlere göre de Nokia tarihinin en düşük değerini gördü. Nokia'nın şu anki değeri 9.3 milyar dolar ile tarihin en düşük noktasında yer alıyor. Bu durum hisse senetleri açısından da uzmanları korkutuyor. Bu kötü gidiş hissedarları paniğe sürükleyip kötü gidişi daha da hızlandırmaya sebep olabilir. Rakipleri Samsung, Apple ve Google olunca surumun ciddiyeti daha da artıyor.

ABI'ın yaptığı araştırmada akıllı telefon pazarının yarısından fazlası Apple ve Samsung'a ait ve yine karın %90'ını bu iki şirket alıyor. Nokia akıllı telefon satışı bakımından üçüncü sırada yer alsada bu satış rakamları  yeterli olarak görünmüyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top