0

IOS 6'da ilk dikkat çeken konu geliştirilmiş Siri. Siri artık ses ile basit bir şekilde açmak mümkün. Yakın zaman önce siriye sorulan en iyi akıllı telefon hangisi sorusuna Lumia 900 diyen Siri IOS 6'da daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Bununla birlikte uzun süredir konuşulan iPad'e Siri gelecek dedikodularıda tanıtımda yapılan açıklama ile gerçeğe dönüşmüş oldu.

IOS 6'da bizi bekleyen diğer en büyük yenilik ise haritalar konusunda geliyor. IOS 6'nınNavigasyon olarak çok geliştirilmiş olacağı açıklandı. Haritalar ve Siri birbirine entegre edilmiş ve sesli navigasyon kullanılabilir hale gelmiş. Sesli olarak artık Siri sayesinde IOS 6'nın navigasyon özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte IOS 6'nın haritalarında 3 boyutlu olarak binaların arasında gezinebilirsiniz.

IOS 6'daki diğer yenilik Facebook entegresi. Bu özelliğin geleceği uzun süredir konuşuluyordu. IOS 6'da tek bir haraketle durumunuzu güncelleyebilecek ve paylaşımda bulunabileceksiniz.

IOS 6 daha ayrıntılı şekilde kişiselleştirilebilecek. Özelliklede aramalardan rahatsız olanlar kişi ve grupları basit bir şekilde engelleyebilecek. Bununla birlikte kişiye özel uyarı sistemi ile sizi arayıp ulaşamayanlara mesaj gönderebilir ve durumu izah edebilirsiniz. Kaybettiğiniz zaman da çeşitli güvenlik önlemlerini alabileceğiniz IOS 6'lı telefonlarınız kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacak. Güvenlik konusunda yenilikler yapılan işletim sisteminde çocuklarınızın daha güvenli telefon kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Örneğin uygulama özelliklerini kısıtlayabilir veya belli uygulamaların kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Kaybolan cihazlar için çeşitli yöntemlerle telefonun aranması ve bulunması sağlanabilecek. Daha bir çok yenilikle tanıtılan IOS 6 hakkındaki haberler için blogumuzu takip etmeye devam edin.

Yorum Gönder

 
tic
Top