0
Google bu haberle sarsıldı. Google'ın sosyal varlığı yine tehlikeye girmiş görünüyor. Bir çok uzman Google Plus'ın kullanacılara istediğiniz veremeyeceğini düşünüyor. Yapılan bazı araştırmalar gerçeği yansıtıyor mu tam emin olamıyoruz ama Google Plus'ın giderek kullanıcı kaybettiğini ortaya koyuyor. Şimdi Google Plus Oyunlar sayfasından oyun kaybediyor.

Geçtiğimiz günlerde Wooga ve EA Google Plus ile işbirliklerine son vereceklerini açıkladılar. Google Plus aynı alanda hizmet veren Facebook ile oyunlar kategorisinde de rekabet ediyordu. Bu durum hiç iyi olmadı. İleriki zamanlarda diğer oyun yapımcılarına da örnek olacağı düşünülürse Google'ın farklı önlemler alması ya da teşvik planı oluşturması gerektiği söylenebilir.

Wooga aldığı bu kararla birlikte Monster World oyununu Google Plus'tan kaldırdı. Bubble Island ve Diamond Dash oyunlarını da yakın zaman içinde kaldıracak. Gerekçe olarak ise Google Plus'taki oyunlara yatırım yapmanın anlamsız olduğu ve Facebook'ta daha çok takipçileri olduğu bununla birlikte Facebook'taki takipçilerinin daha aktif oldğu gösterildi.

EA'da aynı şekilde aldığı karar ile birlikte Bejewelled Blitz gibi çok popüler bir oyunu yakın zaman içinde Google Plus oyunlarının arasından çıkartacak. Bildiğiniz gibi Google'ın bundan önceki bütün sosyal atakları sonuçsuz kalmıştı. Hatta şunu söyleyebiliriz ki Google Plus en iyilerinden biriydi fakat onunda durumu kötüye gidiyor gibi görünüyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top