0

Teknolojinin gelişmesi ile virüslerde gelişim gösteriyorlar. Hangi cihaz hangi iletişim yolu daha yaygın kullanılıyorsa kötü niyetli insanlar o alan için özel virüs hazırlayıp insanları tuzağa çekiyorlar. Bildiğiniz gibi son zamanların dosya taşımada kullanılan en popüler cihazı USB bellekler. Popüler olmalarının nedeni elbette ki küçük olmalarına rağmen büyük boyutlu dosyaları kendilerine sığdırabiliyor olmaları. Popüler olmalarının sonucunda ise kötü niyetli insanların iştahları kabarıyor. İnsanların sık kullandığı cihazlara özel virüs üretmek için hemen çalışmalara başlıyorlar.

ESET’ten yapılan açıklamaya göre son zamanlarda USB belleklerden bulaşan virüslerin tespit oranlarının arttı. Bu durum elbette dikkatli olmamızı gerektiriyor.
Mayıs ayında USB bellekler yoluyla bulaşan INF / Autorun virüsü %6.36lık tespit oranıyla ilk sırada yer alarak kullanıcıları en çok tehti eden virüs oldu.

Bu virüs için ne gibi önlemler alınabilir?

Elbette ki birkaç basit önlem alabiliriz. Bunlardan ilki güncel ve kaliteli bir antivirüs programı kullanmak. Daha sonra USB belleklerimiz için Autorun özelliğini kaldırmalıyız bu şekilde kontrolsüz çalışmamış oluruz. Sistemimizi sürekli güncel tutmak ise diğer bir önlem. USB belleklerinizi herkesin kullanmasına da izin vermeyin…

Yorum Gönder

 
tic
Top