0
Dünyada ortalama 137 ülke var. Facebook bunların neredeyse %98’inde en çok tercih edilen sosyal paylaşım sitesi. 126 ülke % 98’lik orana denk geliyor. Geriye kalan 11 ülke ise Facebook’u sevmiyor ve 2. Plana itiyor. 

İtalyan sosyal medya stratejisti Vincenzo Cosenza bo konuyu araştırdı. Bu konu en çok ilgi gören sosyal paylaşım sitesini açığa çıkardı.

Araştırma sonuçlarından çıkan verilere göre 845 milyon faal kullanıcısı ile Facebook haritayı adeta işgal etmiş durumda. Facebook 126 ülkede yaygın bir biçimde kullanılmakta. Bu ülkelerden bazıları ABD, Avustralya, Japonya, İngiltere, Kanada, Brezilya, Hindistan gibi ülkeler bulunuyor. Saydığım ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi Facebook. 

Araştırmalardan çıkan diğer bir sonuç, ABD’de kullanıcısı 222 milyon olan Facebook’un Avrupa’da kullanıcı sayısı 232 milyon. 

Facebook’u sevmeyen ülkeler arasında Rusya var. Rusya’da en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi Odnoklassniki. Çin’de ise QZone en çok kullanılıyor. Vietnam’da Zing, Letonya’da Draugeim kullanılmakta. 

Facebook’tan sonra en çok kullanılan sosyal ağ siteleri Twitter, Linkedln. Avrupa’da Twitter ve Badoo kullanılıyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top