0
Facebook uzun zamandır bir özellik üzerinde çalışıyordu. Kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir özellik. Bu özellik bir ay önce ufak ufak ortaya çıktı. Şu günlerde de Facebook tarafından doğrulandı. 

Yeni eklenen bu özellik şöyle. Paylaştığınız durumlarınızı istediğiniz arkadaşınızın görmesini sağlıyorsunuz. Yani siz nasıl ayarlarsanız öyle oluyor. Örneğin bu paylaştığım durumu a kişisi kesinlikle görmeli diyorsun. Paylaş butonunun yanında duyur butonu yer alıyor. Daha Türkiye’de yer almadı ama alacak. Duyur butonuna tıkladığınızda oradan istediğiniz kişileri işaretliyorsunuz. O kişiler sizin paylaştığınız durumu mutlaka görüyor. 

Facebook’un duyur özelliği geçen Mayıs ayında Yeni Zelanda’da paralı bir deneme sürümüyle Facebook’a eklendi. Özelliği deneyen bir kullanıcı değişikliği görünce şaşırmış. Denemek istemiş. Sonra yukarıda anlattığım gibi özelliklere sahip olduğunu görmüş. Ancak metnin kalitesinin düşük olduğunu , bunun bir denem sürümü olduğunu anlatmıştı. 

Yakın zamanda bu özellik bizim kullandığımız Facebook’a da eklenebilir. Ancak Facebook bu özellik için sizden bir miktar ücret talep edebilir.

Yorum Gönder

 
tic
Top