0

Amerika New Jersey’deki Fort Lee kasabasında polis yürürken mesaj yazanlara ceza kesmeye başladı. Alınan bilgiye göre önlemlerin güvenlik amaçlı olduğu savunuluyor. 2012’deki kaza raporlarına göre 20 kişiye yürürken araba çarptı. Polis bu vakaların genellikle yürürken mesaj çekenlerin yüzünden kaynaklandığını savunuyor.

Polis kısa zaman içinde 117 kişiye yürürken mesaj çektiği için ceza kesti. Duruma tepki gösterilse de tehlikeli bir alışkanlık olduğu kesin. Fort Lee Emniyet Müdürlüğü'nden Thomas Ripoli mesaj çekerken yürümenin tehlikesinden bahsederek insanlar mesaj çekerken nereye gittiklerinin farkına varamıyorlar şeklinde konuştu.

Bu gelişmelerin üstüne New York Üniversitesi’nden 2 profesör durumla ilgili küçük bir araştırma yaptı. Araştırmaya katılan insanların sadece cep telefonlarını görmeleri sağlanıyor ve yürümeleri isteniyor.
Sonuçlar yürürken mesaj çekenlerin yanlış yola sapma oranlarının %60 olduğunu gösteriyor. Bu duruma önlem almak için akıllı cihazlarda çeşitli uygulamalar mevcut. Siz mesaj çekerken telefonun kamerası devreye giriyor ve mesajın arka planında önünüzü görmenize yardımcı oluyor. Ne kadar işe yarıyor ya da ne kadar insan bu uygulamaları kullanıyor tartışılır.

Yorum Gönder

 
tic
Top