0

Son zamanlarda Apple cihazlarına olan ilgi daha da artmaya başlayınca Mac OS işletim sistemine olan saldırılar artmaya başladı. Güvenlik uzmanlarının sürekli dedikleri gibi bir işletim sistemi ne kadar popüler ise o kadar çok hackerların hedefi olur. Mac bilgisayarların son zamanlarda çok popüler olduğu kesin. Hackerlar bunu göz ardı etmiyor gibiler.

Yakın zaman önce tartışmalara konu olan Apple’ın işletim sistemi OS X bir çok açık ile gündeme gelmiş, kullanıcıları Apple’ı güvenlik açıklarını kapatmak için acele etmemekle suçlamıştı. Doğruyu söylemek gerekirse Apple’da çok açık var fakat yeteri kadar çok insan kullanmadığı için sistem hackerlar tarafında gereksiz görülüyor.


Trend Micro Mac OS X işletim sisteminde bir çok zararlı keşfetti ve bunlar Maclerimiz için çok tehlikeli olabiliyor. Yakın zaman önce keşfedilen bir Mac OS X zararlısı kendini bir resim dosyası gibi göstererek sisteme sızıyor. Bu resim dosyası başka bir zararlının sisteme girmesine ve bilgileri çalmasına yardımcı oluyor. Bulunan diğer bir zararlı ise doc uzantılı bir zararlı ve sisteme sızarak kontrolü başka bir kişiye aktarıyor.

Bu zararlılar için dikkatli olmalısınız. Gatekeeper isimli programa çok fazla güvenmeyin. Sonuçta güvenlik için geliştirilen her teknoloji hackerlar tarafından çözülebiliyor. Bu yüzden sürekli güvenlik güncelleştirmeleri yapılıyor. Gatekeeper programı size hangi yazılımı nerden indirebileceğiniz konusunda yardımcı oluyor ve zararlı yazılımları indirmenizi önlemeye çalışıyor

Yorum Gönder

 
tic
Top