0

Çin’den gelen bu iddia adeta Apple’ın Çin’de  yaşadığı sıkıntılara ayna tutuyor. Apple’ın bir çok dava ile Çin’de sıkıntılı bir marka olduğunu sanırım bilmeyen kalmadı. En son görülen davada Apple iPad isim hakkını Çin’de kaybetti. Bildiğiniz gibi o davadan veri Çin’de iPad satılamıyor.

Çin özellikle bir çok dev şirkete büyük sıkıntı çıkartıyor. Google’a ve işletim sistemi Android’inde Çin pazarında Çin kaynaklı sıkıntılarının olduğu biliniyor. Çin sergilediği bu davranışlarına her geçen gün daha sert örneklerini ekliyor. Bu gelişmelerle birlikte Çin’de doğal olarak yerel alternatifler türüyor.


Microsoft’un Çin COO’su Michel Van Der Bel’in yaptığı açıklamaya göre Windoes Phone Çin’de iPhone cihazlarının satışını geçmiş durumda. iPhone’un Çin’de %6lık Pazar payına karşılık Windows Phone’un %7lik bir Pazar payı bulunuyor. Çin’de 2500 Microsoft çalışanı araştırma geliştirme çalışmalarında bulunuyor ama bu konularda hassas olan Çin’in yarın Microsoft’a diğer devlere çıkarttığı zorlukları çıkarmayacağının hiçbir garantisi yok.

Yorum Gönder

 
tic
Top