0

Why do Turkish people add me on Facebook

Sosyal medyamızın bulunduğu noktaya işaret eden bu duruma gülmeden edemiyoruz. Gülünecek bir durum değil elbette. Bunun manası ne diyenler için kısa bir açıklama yapalım. Dünyanın en büyük arama motoru Google’ın arama çubuğuna arama için yazdığınız ilk kelimeden itibaren size o kelime ile başlayan öneriler sunar. Bu öneriler daha önce kullanılmış en popüler aramalardan oluşur. Şimdi Google’ı açıp arama çubuğuna “Why” yazarsanız karşınıza başlık olarak seçtiğimiz Why do turkish people add me on Facebook önerisi çıkacaktır.


Google’ın yaptığı bu önerinin tek bir manası olabilir yabancıların Türklerden çok çektiği. Sosyal medya anlayışımız bu kadar. Bir insan Facebook’ta neden tanımadığı hatta dilini bile bilmediği insanları ekler. Bu olay o kadar fazla yaşanmış olacak ki çok genel bir kelime olan Why kelimesinde bize böyle bir öneri sunuyor.

Why do turkish people add me on Facebook Türkçesi: Türkler beni Facebook’ta neden  ekliyor? Bu sorunun cevabını bizde çok merak ediyoruz. Birkaç gerçekle belki sonuca ulaşabiliriz. Çoğu insan Facebook’tan sürekli spam yapıyor. Youtube videoların altına yaptığımız yorumlarda küfür rekorları kırıyoruz. Daha da ilginci yeni ve değişik tarzda küfürler öğrenmek isterseniz birkaç video gezmenizi tavsiye ederiz o derece hayal gücü geniş insanlara sahibiz. Sosyal medyayı bir flört aracı olarak görüyor ve paylaşımlarımızı bu çizgi üzerinden sürdürüyoruz. Tanımadığım insanları ekleyip mesajla taciz etmek yapmayı sevdiğimiz şeylerden.

Buradan kendimizi aşağıladığımız manası asla çıkarılmamalı. Bunların hepsi gerçek ve bir çok insan bu durumu yaşıyor, bu duruma maruz kalıyor. Biz diyoruz ki sosyal medya işlevini tam olarak kavrayamadık ve sistem daha bizim için tam oturmadı. Zamanla kaliteli paylaşım yapan bir toplum haline gelebiliriz.

Yorum Gönder

 
tic
Top