0

Twitter Amerika’da görülen bir dava ile sıkıntıda. 

Geçen sene ''Wall Street'i İşgal Et'' davasında tutuklanan bir sanığın Twitter geçmişi mahkeme tarafından kontrol edilmek amacıyla istendi. Bu duruma sanığın avukatı karşı çıktı ve mahkemenin müvekkilinin Tweetlerine ulaşmasını engelledi. Bunun üzerine mahkeme olaya daha farklı yaklaşarak sanığın attığı bütün Tweetlerin Twitter’ın malı olduğuna bu yüzden Tweetler üzerinde Twitter’ın hakkı olduğuna kanaat getirdi. Şimdi Twitter duruma itiraz ediyor.

Savcılar tutuklunun polisin trafiği tıkamayın emrinden haberdar olduğunu Twitterdan anlamış. Twitter ile ilgili daha önce çıkan bu tür haberlerde CIA ajanlarının Twitter sayesinde dünyanın bir çok yerinde çıkacak olayları tahmin ettiği bilgisi veriliyordu. Hatta arap baharını bile Twitter sayesinde tahmin edebildiklerini vurgulamışlardı. Karşılaştığımız bu son durum ise Twitter’ın ve orda yazdıklarımızın hayatımızı ne kadar çok etkilediğini apaçık gösteriyor.


Sanığın bütün Twitter geçmişine el koymak isteyen mahkeme şimdi Twitter engeli ile karşılaşmış durumda. Twitter’ın avukatları mahkemenin Twitter’ın işleyişini tamamen yanlış anladığına kanaat getirdi. Eğer sanığın Tweetleri Twitter’ın malı olursa Twitter bu konuda çok sıkıntı çeker. Diğer bütün benzer davalar Twitter’ın yükü haline gelir ve bundan böyle Twitter atılan bütün Tweetleri kontrol etmek zorunda kalır. Twitter’ın avukatları bunun mantıksız olduğunu, diğer bütün platformadakiler gibi Twitter’da da herkesin attığı Tweetten kendisinin sorumlu olduğunu savundu.

Twitterdan gelen bir açıklama şu şekilde;
''Twitter kendisini bir eposta servisi gibi görüyor. Nasıl eposta servisleri yazılanların içeriğinden sorumlu tutulamıyorsa Twitter'da tweetlerle ilgili sorumluluk almak istemiyor'' Bu durum ve açıklamalar Twitter’ı bu işten asla sıyırmayacak çünkü daha önceden görülen bir dava da mahkeme bir e-posta sağlayıcısından bir sanığın e-postalarını istemişti.

Yorum Gönder

 
tic
Top