0

Son zamanların en çok konuşulan projelerinden biri Turkcell tarafından hayata geçirildi ve engelli vatandaşlar artık Turkcell’in Engel Tanımayanlar projesi sayesinde bir nebze olsun daha özgür hissedecekler. Turkcell’in bu haraketi engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırma ve onları bir nebze olsun topluma dahil etme amacı taşıyor. İşte Engel Tanımayanlar projesi detayları;

Turkcell bu proje ile birlikte engellileri iş hayatına dahil etmeye çalışıyor. Turkcell bünyesinde 500 adet engelli çalışıyor. Bu engelli vatandaşlar çağrı merkezlerinde ve homeagent denilen evden çağrı hizmetinde görev alıyorlar. Proje dahilinde engelli vatandaşlara iletişimde indirimler sunuluyor. SMS paketleri, avantajlı konuşma paketleri, internet paketleri, ücretsiz sesli fatura hizmeti, sesli sözleşme imkanı, ücretsiz görüntülü çağrı merkezi, işaret diliyle müşteri hizmeti verilen hizmetlerin başında geliyor.

En büyük projelerinden biri görme engelliler için hazırlanan Turkcell Hayal Ortağım servisi. Bu servis sayesinde görme engelliler sesli kitapları dinleyebilecek. Young Guru Academy (YGA) işbirliği ile hazırlanan bu mükemmel hizmet, Milli Kütüphane Başkanlığındaki 4000 adet seslendirilmiş kitap ve YGA Kütüphanesi’ndeki 10000 adet sesli kitabı dinleme fırsatı bulabilecekler. Engelleri kaldırmak adına harika bir girişim olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Turkcell bahsettiğimiz hizmetleri bir basın toplantısı ile duyurdu ve engelleri ilk zihinlerden kaldırmanın gerekli olduğunu savunup basın toplantısının bir bölümünü karanlıkta gerçekleştirdi. Basın toplantısında açıklama yapan yetkililer “Biz onların yeteneklerini ön plana çıkararak, onları 'ötekileştirmeden' topluma daha fazla katmayı amaçlıyoruz. Sadece iş ve iletişim ihtiyaçlarını değil, sosyal yaşamlarını da düşünerek projeler hayata geçiriyoruz” ifadesine yer vererek projelerin ne kadar önemli olduğuna dikkat çektiler. 

Yorum Gönder

 
tic
Top