0

Rusların Facebook’u telif hakları nedeni ile Türkiye’de engellendi. Yaklaşık 4 milyon Rus turist tatil için Türkiye’yi tercih ediyordu. Ancak bundan sonra bu durum böyle olmayacak gibi. 4 milyonu bulan Rus turist sayısı artık düşecek. Sizin başınıza böyle bir durum gelse o ülkeyi siz de tercih etmezsiniz herhalde. Bu nedenle de turizmcilere isyan etmek yakışır. Zaten isyan ediyorlar da.

Yasal olmayan şekilde film izlenmesine ve indirilmesine izin verildiğini kaydeden Kılıç şunları söyledi: "Yapısal anlamda VKontakte ile herhangi bir sorun yok. Hak ihlali olduğu gerekçesi ile mahkemeye kişisel başvuru olmuş. Mahkemede talebi yerinde bularak kapatma kararı almış" dedi. Aynı zamanda Kılıç Türkiye yasal haklara saygı duyan bir ülkedir dedi. http://vk.com/ adresine ulaşmaya çalıştığınızda "Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi 02.05.2012 230 D. İş 230 D. İş sayılı kararı ile erişime engellenmiştir" ekranı ile karşılaşıyorsunuz.

Haber Rus basının da büyük yankı uyandırdı. Alınan bilgilere göre bir kısım Rus turist Türkiye’deki otellerden rezervasyonunu kaldırmış bile. Konuşulan diğer bir bilgiye göre de gelen Rus turistler http://vk.com/ adresine getirdikleri cep telefonu ve bilgisayar gibi cihazlardan ulaşabilecekler. http://vk.com/ adresinin 100 milyonun üstünde kullanıcısı bulunuyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top