0

Motorola’nın birçok Androidli cihazında kullandığı toplantı talebi üretme özelliği başına dert oldu. Microsoft bununla ilgili açtığı patent davasını kazandı. Toplantı talebi üretme özelliği Microsoft tarafından patentlenmiş biz özellik olarak kabul edildi. Microsoft isterse Motorola’nın bu özelliği taşıyan bütün cihazlarına yasak getirtebilir.

Amerikan Ticaret Komisyonu Motorola’nın bazı Androidli cihazlarında Microsoft’un toplantı talepleri üretmek özelliğini lisanslamadan kullandığına karar verdi. Karar Motorola tarafında şok etkisi yaparken Microsoft’tan "Umuyoruz ki, artık Motorola da Amerika'da satış yapmak için bizim patentlerimizi lisanslayan Android cihaz üreticilerinin büyük bölümü arasına katılacak." Açıklaması geldi.

Karar 60 günlük inceleme sürecine alındı. Lisanslama ücreti olarak cihaz başına 33 cent isteniyor. Motorola bundan etkilenmeyeceklerini açıkladı. Ayrıca kararın değerlendirme sürecinde her türlü itirazı yapacaklarını ve çözüm yolu arayacaklarının da üstünü çizen Motorola bakalım bu işten sıyrılabilecek mi?

Yorum Gönder

 
tic
Top