0

Mac OS X Zararlı Açığı 10line.net
Mac OS X’in bir açığı daha tespit edildi ve görünen o ki bazı hackerlar bu açığı çok önceden fark edip çoktan kullanmaya başlamışlar. Office Productivity Suite normalde 3 sene önce açığı tespit edilip yamanmış bir yazılım olmasına rağmen hala güncelleştirilmemiş halini kullananlar var ki Microsoft bu açıktan sızmaya çalışan hackerlar tespit etmiş. Elbette ki genel uyarı bilgisayarınızın bütün güncelleştirmelerini yapın.

Açıklamaları Microsoft Zararlı Koruma Merkezi'nden Jeong Wook Oh yaptı ve açığın çok sık kullanılmadığının üstünde durdu ama kesinlikle hackerların zamanla dikkatini çekeceğini belirtip herkesin güncelleştirmelerini tam anlamıyla yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Microsoft Zararlı Koruma Merkezi'nden Jeong Wook Oh’un üstünde durduğu diğer önemli nokta popüler işletim sistemlerinin her zaman daha çok saldırıya uğrayacağı oldu. Bu çok doğru bir yaklaşım. Mac OS X işletim sisteminin popülerliği gün geçtikçe artıyor ve zamanla zararlıların hedefi haline geliyor.


Bahsedilen açık aslında 2009 da kapatıldı. MS09-027 güvenlik güncelleştirmesi bahsedilen açığı kapattı. bu sorunun hala ortaya çıkması ise bazı kullanıcıların güncelleştirmelerini tam olarak yapmadığını ortaya koyuyor. Microsoft, Mac için Office 2004 ya da 2008 veya Mac için Open XML File Format Converter ürünlerini kullananların mutlaka tüm güncelleştirmeleri yaptıklarından emin olmaları gerektiğini söylüyor. Jeong Wook Oh Mac OS X’in zararlılara karşı güvende olmadığını söylüyor. Zararlı girdiği sistemde açıktan faydalanarak bir kapı açıyor ve uzaktaki kullanıcının sistemin kontrolünü eline geçirmesini sağlıyor. 

Yorum Gönder

 
tic
Top