0

Kendi ışığını yayan gezegen keşfedildi. NASA’dan yapılan açıklamada büyük bir keşif yapıldığının üstünde duruldu. Olayın şaşırtıcı tarafı gezegenin kendi ışığını yansıtması. Zaten keşfedilebilmesinin en büyük etkenlerinden biride bu. Normalde gezegenler kendi yıldızlarının, etrafında döndükleri çizimlerin önüne geçtikleri zaman gözlemlenebiliyor. Bu yeni keşif kendi ışığını yaydığı için kolay keşfedildi.

Bu yeni keşfin yaşam barındırabileceği üstünde duruluyor ama daha kesin bir bulgu yok. Bu tip keşifler başka dünyalarda hayat olup olmadığını öğrenmek için yapılıyor biliyorsunuz. 40 ışık yılı uzaklıktan daha fazla mesafede yer alan bu gezegen dünyadan iki kat daha büyük ve 8 kat daha ağır. Bilim adamları dünyadan daha büyük ve daha ağır bu gezegenin Neptün ve Jüpiter gibi devasa gezegenlerden hafif olmasını şaşkınlıkla karşıladılar.


Güneşimiz etrafında dönen dev gezegenlerimizden daha hafif ve dünyamızdan iki kat daha büyük olması bilim adamlarına göre onu süper dünya yapıyor. Bilim adamları bu yeni keşifte hayat olabileceği üstünde duruyorlar. Söylenenlere göre tam bilgiler 2018’de fırlatılacak olan James Webb uzay teleskobundan alınabilecek. Ayrıca bu uzay teleskobu farklı keşiflerde yaparak ufkumuzu genişletecek.

Yorum Gönder

 
tic
Top